A fost reținut șoferul care a provocat accidentul în urma căruia a murit preotul Ioan Biță!

Șoferul care a provocat accidentul de marți, 23 octombrie 2018, în urma căruia preotul Ioan Biță a murit, a fost reținut pentru 24 de ore, bărbatul de 43 de ani fiind cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

A fost reținut șoferul care a provocat accidentul în urma căruia a murit preotul Ioan Biță!
Marți, 23 octombrie 2018, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DN 29 A, între localitățile Darabani și Păltiniș, bărbatul în vârstă de 43 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra volanului, a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal în mașina în care se aflau doi preoți. Unul dintre aceștia, preotul Ioan Biță, din Brăești, a murit a doua zi, la Spitalul Mavromati. 
 
Șoferul vinovat de producerea accidentului a fost reţinut joi, 25 octombrie, de către lucrătorii din cadrul Poliției orașului Darabani, pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu ora 15.00.
 
"Întrucât una dintre victimele accidentului rutier, în vârstă de 71 de ani, a decedat în cursul zilei de 24.10.a.c., în cauză cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe", a precizat inspector de poliție Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.
 
Vineri, 26 octombrie 2018, bărbatul urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
102

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
105

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
153

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...