A făcut focul în sobă și a ieșit în curte, în scurt timp a sunat la 112!

La fața locului au ajuns două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și SVSU din Vârfu Câmpului.

A făcut focul în sobă și a ieșit în curte, în scurt timp a sunat la 112!

O femeie din localitatea Vârfu Câmpului a făcut focul în sobă și a plecat să lucreze în curte. În urmă,  jarul căzut din sistemul de încălzire a aprins materiale combustibile din interiorul încăperii. Când a observat flăcările, a sunat după ajutor la 112.

Evenimentul s-a produs vineri după amiază.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vârfu Câmpului. Aceștia au constatat faptul că ardeau bunurile dintr-o bucătărie de vară și au intervenit rapid pentru ca flăcările să nu se extindă la casă și alte anexe.

Pentru a preveni astfel de incendii, ISU Botoșani vă recomandă:

▪️nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.

▪️nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.

▪️nu lăsați ușa sobei deschisă.

▪️nu supraîncălziți soba.

Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.

▪️nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere.

Stingeți focul pe timpul nopții.

▪️nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
58

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
130

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași! (foto)

astăzi, 08:13
565

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...