5000 de lei amendă și bunurile confiscate: Sfaturile polițiștilor pentru a nu cădea în capcana infractorilor!

5000 de lei amendă și bunurile confiscate: Sfaturile polițiștilor pentru a nu cădea în capcana infractorilor!
În cursul zilei de miercuri, poliţiştii din Dorohoi au depistat pe raza comunei George Enescu un autoturism în care se aflau trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 37 şi 41 de ani, toţi din judeţul Iaşi, care efectuau acte de comerţ.
 
Cu ocazia controlului, asupra acestora au fost găsite mai multe telefoane mobile şi suma de 1.200 de lei, iar în vehicul au fost identificate mai multe articole textile (lenjerii de pat, perne şi pilote). Bărbatul de 37 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, iar suma de bani şi bunurile oferite spre vânzare au fost confiscate de poliţişti.

"Pentru a nu deveni victime ale infractorilor voiajori, poliţiştiii vă recomandă să nu daţi curs unor oferte aparent avantajoase oferite de comercianţii ambulanţi şi să nu invitaţi astfel de persoane în locuinţa dumneavoastră", precizează inspector de poliție Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Odată intraţi în locuinţă, aceştia pot să observe unde vă ţineţi banii sau lucrurile de valoare, iar prin distragerea atenţiei, pot să comită furtul chiar atunci. 
 
Dacă deveniţi victimele infracţiunilor comise de infractorii voiajori sau aveţi cunoştinţă de comiterea unei astfel de fapte, sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau apelaţi numărul de urgenţă 112.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
396

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
419

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
246

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...