22 de incendii în 24 de ore. Zeci de pompieri angrenați în misiuni

22 de incendii în 24 de ore. Zeci de pompieri angrenați în misiuni

22 de incendii s-au produs, în ultimele 24 de ore, pe raza județului Botoșani, zeci de pompieri fiind angrenați în misiuni de lichidare a acestora, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, evenimentele au avut loc în localitățile Ibănești, George Enescu, Săucenița, Silișcani, Prăjeni, Vlădeni, Nicșeni, Santa Mare, Drislea, Vorona, Viișoara, Bobulești, Văculești, Brăești, Corni, Roma și Cristești.

„13 dintre incendiile de vegetație uscată au fost stinse de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență. Pentru stingerea celorlalte nouă incendii au intervenit peste 70 de pompieri militari de la Detașamentele Botoșani și Dorohoi, Gărzile de Intervenție Trușești și Ștefănești, dar și de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu 11 autospeciale de stingere cu apă și spumă”, a precizat Lupu.

Oficialul a adăugat că nu s-au înregistrat pagube materiale. „A ars vegetația uscată de pe o suprafață mai mare de 100 de hectare”, a spus reprezentata IJSU.

 

Spune-ne opinia ta