200 de baxuri de materiale pirotehnice confiscate de polițiști. Marfa urma să ajungă în Botoșani, Suceava și Iași

Conducătorul auto le-a declarat polițiștilor faptul că efectuează transportul celor 200 de baxuri cu materiale pirotehnice de la sediul societății din județul Timiș pe raza județelor Suceava, Botoșani și Iași.

200 de baxuri de materiale pirotehnice confiscate de polițiști. Marfa urma să ajungă în Botoșani, Suceava și Iași
Polițiștii suceveni au efectuat controale şi verificări la unităţi economice, dar şi în zone pretabile pentru comercializarea materialelor pirotehnice, în vederea identificării celor care încalcă prevederile legale.
 
Astfel, în cursul zilei de vineri, la ora 14.30, un echipaj din cadrul Poliției orașului Frasin a oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 44 de ani, din județul Timiș, angajat al unei societăți comerciale din aceeași localitate, care transporta materiale pirotehnice, în avizul de însoțire a mărfii atât vânzătorul, cât și cumpărătorul fiind aceeași firmă.
 
Cu ocazia cercetărilor, conducătorul auto a declarat faptul că, efectuează transportul celor 200 de baxuri cu materiale pirotehnice de la sediul societății din județul Timiș pe raza județelor Suceava, Botoșani și Iași, fără însă a prezenta alte documente de proveniență pentru transportul materialelor pirotehnice, respectiv locul de distribuție al acestora.
 
Societatea comercială din județul Timiș a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990 republicată, cu amendă în cuantum de 20.000 lei, și s-a dispus măsura ridicării în vederea confiscării a materialelor pirotehnice din autoutilitară.
 
Potrivit IPJ Suceava, ulterior, la sediul poliției s-a prezentat administratorul firmei însoțit de un bărbat care s-a recomandat a fi avocatul societății și care, după unele discuții legate de măsura dispusă de poliție, au plecat și au abandonat autoutilitara.
 
Cercetările continuă pentru verificarea modului de respectare a normelor legale în ceea ce privește transportul, manipularea și comercializarea materialelor pirotehnice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
21

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
49

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
698

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...