14.000 de țigări descoperite în bagajul unui bărbat care conducea o mașină cu numere de Ucraina!

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț a descoperit, ascunse în bagajele unei persoane, 14.000 de ţigarete, fără timbru de acciză.

În data de 23 iulie a.c., în jurul orei 20.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț–I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, o femeie, cu dublă cetățenie, română și Ucraina, în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Ucraina.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse în bagajele persoanei, 14.000 de ţigarete fără timbru de acciză.

Persoana a declarat că a preluat bagajele de la un cetățean ucrainean urmând a le preda în România, fără a avea cunoștință despre conținutul acestora.

”În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, țigaretele în valoare de 8750 de lei precum și autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun”, a precizat comisar-șef de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...