14 familii păgubite de incendii, în acest weekend

14 familii păgubite de incendii, în acest weekend

14 familii din Botoșani, Dorohoi, Roma, Vorona, Trușești, Săveni, Flămânzi, Curtești, George Enescu, Ungureni, Dorohoi, Darabani și Brăești au fost afectate de incendii, în acest weekend, pagubele ridicându-se la circa 40.000 lei, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, cauzele probabile de producere a acestor evenimente au fost: coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile sau necurățat de funingine, jar căzut din sobă pe material combustibile, mod greșit de a aprinde focul în sobă, scurtcircuit și acțiune intenționată.

„Pentru stingerea celor 14 incendii şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 113 pompieri militari şi voluntari, dar şi cetăţeni. S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de circa 500.000 lei. Îngrijorător este faptul că în urma incendiilor, două persoane au ajuns la spital cu arsuri pe față și pe mâini”, a precizat ofițerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU.

Inspectoratul recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

 

Spune-ne opinia ta