Ziua Națională a României, sărbătorită într-un mod special la Școala Gimnazială Nr.1 din Concești (fotogalerie)

Ziua Națională a României, sărbătorită într-un mod special la Școala Gimnazială Nr.1 din Concești (fotogalerie)

Ziua de 1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a tuturor celor care simt și trăiesc românește s-a simțit și în com. Concești. Istoria neamului românesc ne-a dovedit că putem face lucruri mărețe dacă ne unim forțele și acționăm împreună. Cu sufletele încărcate de emoții și o atmosferă de sărbătoare, elevii conceșteni au marcat cu entuziasm Ziua Națională a României.

De la mic la mare, preșcolari sau elevi, împreună cu cadrele didactice, Școala Gimnazială Nr. 1 Concești cu structurile arondate, Școala Primară Nr. 1 Movileni și Grădinița cu program normal nr. 1, au înflorit  prin activitățile desfășurate, ne-a transmis prof. Lăcrămioara Țului, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Concești.

Astfel că la împlinirea celor 104 ani de la Marea Unire, Primăria comunei Concești, reprezentată de d-nul primar Costel Nazare și Școala Gimnazială Nr.1 Concești, reprezentată de d-na director, prof. Lăcrămioara Țului, s-au unit  în cadrul unui proiect dedicat sărbătoririi zilei de 1 decembrie. Activitatea a început la ora 10.00, la școala primară nr.1 Movileni  și s-a desfășurat în parteneriat cu părinții preșcolarilor și ai elevilor, aceasta fiind coordonată de d-na prof. pentru înv. primar, Silvia Stoian și d-na prof. pentru înv. preșcolar, Alina Zaharia.

Apoi  a continuat la căminul cultural din comună, cu preșcolarii și elevii de la cl. preg.-IV și  V-VIII unde au cântat și dansat cu mult drag, îmbrăcați în frumosul port autentic popular, fluturând cu mândrie tricolorul românesc. Au susținut un program artistic format din poezii, cântece patriotice și populare, fiind îndrumați de către coordonatorul de proiect, d-na prof. Gabriela Mihaela Enache, profesor de istorie, în colaborare cu toți profesorii din înv. preșcolar,  d-na Anca Grădinariu, d-na Săndica Tudose, înv. primar, d-na Daniela Lupușoru, d-na  Monica Landea, d-na Mirela Dragotă, d-na Petronela Iancu, d-nul Lucian Alxandru și înv. gimnazial, d-na Carmen Pintilei, d-na Simona Alupoaie și d-nul Adrian Ghiorghiciuc.

La finalul programului, cu toții și-au dat mână cu mână și au încins o horă mare, românească.

Consider că fiecare dintre noi, atunci când există voință, cu multă muncă, dăruire și implicare, cu profesionalismul de care dăm dovadă,  putem să contribuim frumos  la dezvoltarea țării noastre. Felicitări, tuturor pentru implicare, organizare și participare!

La mulți ani, conceșteni! La mulți ani, ROMĂNIA!

(Comunicat de prof. Lăcrămioara Țului)
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
60

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
67

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
66

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...