Ziua Națională a României, sărbătorită într-un mod special la Școala Gimnazială Nr.1 din Concești (fotogalerie)

Ziua Națională a României, sărbătorită într-un mod special la Școala Gimnazială Nr.1 din Concești (fotogalerie)

Ziua de 1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a tuturor celor care simt și trăiesc românește s-a simțit și în com. Concești. Istoria neamului românesc ne-a dovedit că putem face lucruri mărețe dacă ne unim forțele și acționăm împreună. Cu sufletele încărcate de emoții și o atmosferă de sărbătoare, elevii conceșteni au marcat cu entuziasm Ziua Națională a României.

De la mic la mare, preșcolari sau elevi, împreună cu cadrele didactice, Școala Gimnazială Nr. 1 Concești cu structurile arondate, Școala Primară Nr. 1 Movileni și Grădinița cu program normal nr. 1, au înflorit  prin activitățile desfășurate, ne-a transmis prof. Lăcrămioara Țului, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Concești.

Astfel că la împlinirea celor 104 ani de la Marea Unire, Primăria comunei Concești, reprezentată de d-nul primar Costel Nazare și Școala Gimnazială Nr.1 Concești, reprezentată de d-na director, prof. Lăcrămioara Țului, s-au unit  în cadrul unui proiect dedicat sărbătoririi zilei de 1 decembrie. Activitatea a început la ora 10.00, la școala primară nr.1 Movileni  și s-a desfășurat în parteneriat cu părinții preșcolarilor și ai elevilor, aceasta fiind coordonată de d-na prof. pentru înv. primar, Silvia Stoian și d-na prof. pentru înv. preșcolar, Alina Zaharia.

Apoi  a continuat la căminul cultural din comună, cu preșcolarii și elevii de la cl. preg.-IV și  V-VIII unde au cântat și dansat cu mult drag, îmbrăcați în frumosul port autentic popular, fluturând cu mândrie tricolorul românesc. Au susținut un program artistic format din poezii, cântece patriotice și populare, fiind îndrumați de către coordonatorul de proiect, d-na prof. Gabriela Mihaela Enache, profesor de istorie, în colaborare cu toți profesorii din înv. preșcolar,  d-na Anca Grădinariu, d-na Săndica Tudose, înv. primar, d-na Daniela Lupușoru, d-na  Monica Landea, d-na Mirela Dragotă, d-na Petronela Iancu, d-nul Lucian Alxandru și înv. gimnazial, d-na Carmen Pintilei, d-na Simona Alupoaie și d-nul Adrian Ghiorghiciuc.

La finalul programului, cu toții și-au dat mână cu mână și au încins o horă mare, românească.

Consider că fiecare dintre noi, atunci când există voință, cu multă muncă, dăruire și implicare, cu profesionalismul de care dăm dovadă,  putem să contribuim frumos  la dezvoltarea țării noastre. Felicitări, tuturor pentru implicare, organizare și participare!

La mulți ani, conceșteni! La mulți ani, ROMĂNIA!

(Comunicat de prof. Lăcrămioara Țului)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prima de casare acordată prin Programul „Rabla clasic” va creşte cu 15%

astăzi, 19:02
8

Prima de casare pentru Programul „Rabla clasic” va creşte cu 15% în 2023, a informat, miercuri, ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a precizat că şi bugetul alocat progra...

Activități pregătite la Botoșani de Ziua Mondială a Zonelor Umede

astăzi, 16:19
34

În fiecare an, la 2 februarie, comunitatea internațională sărbătorește Ziua Mondială a Zonelor Umede.Tema aleasă pentru acest an de Secretariatul Ramsar, „Este timpul pentru res...

Familie rămasă fără locuință după un incendiu

astăzi, 16:15
173

O familie formată din trei persoane din localitatea Crasnaleuca, comuna Coțușca, a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu, produs, cel mai probabil, din cauza jarului ...