Ziua Națională a României sărbătorită în avans de elevii de la Școala „Sf. Stelian” (fotogalerie)

Ziua Națională a României sărbătorită în avans de elevii de la Școala „Sf. Stelian” (fotogalerie)

Elevii claselor I-a B şi IV-a A, coordonați de cadrele didactice prof. Hodan Cătălina şi Bolohan Paulina de la Şcoala Profesională Specială „Sf. Stelian” din Botoşani au sărbătorit ziua de 1 decembrie împreună cu părinții.

1 Decembrie este Ziua Naţională a României este o zi specială şi marchează un eveniment istoric: Unirea Transilvaniei cu România.

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, data la care Marea adunare de la Alba-Iulia votează unirea Transilvaniei cu România, totodată cerându-se un singur stat national.

Cu toate acestea, primul pas a fost făcut, între 21 noiembrie - 4 decembrie 1918. Când Sfatul Ţării din Basarabia a proclamat Republica Democrată Moldovenească.

Apoi, 24 ianuarie se adoptă declaraţia de Independenţă. Adunarea Naţională de la Alba-Iulia a adoptat o rezoluţie în care este atestată unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România.

Această activitate are ca scop dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi cooperare; creşterea stimei de sine; dezvoltarea empatiei şi respectului faţă de ceilalţi; dezvoltarea creativităţii şi a spontaneităţii; antrenarea atentiei si a memoriei.

Elevii au participat cu interes la activitate, observându-se emoţiile atât la copii, cât şi la părinţi.










(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
3

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
2

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
23

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...