Ziua Națională a României sărbătorită în avans de elevii de la Școala „Sf. Stelian” (fotogalerie)

Ziua Națională a României sărbătorită în avans de elevii de la Școala „Sf. Stelian” (fotogalerie)

Elevii claselor I-a B şi IV-a A, coordonați de cadrele didactice prof. Hodan Cătălina şi Bolohan Paulina de la Şcoala Profesională Specială „Sf. Stelian” din Botoşani au sărbătorit ziua de 1 decembrie împreună cu părinții.

1 Decembrie este Ziua Naţională a României este o zi specială şi marchează un eveniment istoric: Unirea Transilvaniei cu România.

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, data la care Marea adunare de la Alba-Iulia votează unirea Transilvaniei cu România, totodată cerându-se un singur stat national.

Cu toate acestea, primul pas a fost făcut, între 21 noiembrie - 4 decembrie 1918. Când Sfatul Ţării din Basarabia a proclamat Republica Democrată Moldovenească.

Apoi, 24 ianuarie se adoptă declaraţia de Independenţă. Adunarea Naţională de la Alba-Iulia a adoptat o rezoluţie în care este atestată unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România.

Această activitate are ca scop dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi cooperare; creşterea stimei de sine; dezvoltarea empatiei şi respectului faţă de ceilalţi; dezvoltarea creativităţii şi a spontaneităţii; antrenarea atentiei si a memoriei.

Elevii au participat cu interes la activitate, observându-se emoţiile atât la copii, cât şi la părinţi.


(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vulcanii noroioși din Botoșani, între legendă și adevăr. Localnicii cred că este un loc bântuit

Vineri, 2 Iunie 2023
144

La 25 de kilometri de municipiul Botoșani, în comuna Copălău, cunoscută drept ”patria usturoiului”, se află un loc cu totul special. Este vorba despre pădurea Buduhal și ...

Deca: Nu a fost modificat calendarul examenelor naţionale

Vineri, 2 Iunie 2023
80

Examenele naţionale îşi păstrează calendarul, în condiţiile în care cadrele didactice se întorc de săptămâna viitoare în sălile de clasă, în caz cont...

Boloş: Încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde, de la 15 iunie

Vineri, 2 Iunie 2023
79

O nouă tranşă de 250 de lei va fi încărcată, de la 15 iunie, pe cardurile pentru alimente şi mese calde, astfel că se vor transfera 600 milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de be...