Zi de recoltă și târg al meșterilor populari la o școală din județ (fotogalerie)

Zi de recoltă și târg al meșterilor populari la o școală din județ (fotogalerie)

La ea acasă, acolo unde este locul aventurii experimentale pentru copii, în mijlocul naturii, Școala Gimnazială nr. 1 din Răuseni a desfășurat, marți, două proiecte educaționale: „Zilele recoltei”, dedicate celor mici, și „Târgul micilor meșteri populari”, dedicat elevilor mai mari.

Dascălii i-au încurajat pe micuți să exploreze bogăția toamnei, să se conecteze profund cu natura și să interacționeze fizic într-o lume tot mai virtuală. Activitățile atractive pregătite minuțios de educatoare, învățătoare și profesoare s-au dovedit un real succes, aducând bucurie pe chipul micilor participanți.

Atelierele de olărit, cusături tradiționale, împletituri, confecționat brățări, portul popular au cultivat pasiunea pentru descoperire și creativitate. Expoziția cu degustare a fructelor și legumelor de toamnă i-a încântat și dezvoltat simțurile, invitându-i astfel pe participanți să facă alegeri alimentare sănătoase.

„Reginele expoziției, Albinuțele, fără de care nu ne-am putea bucura de recolte, i-au încântat pe cei mici, prezentându-le ingineria arhitecturală dintr-un stup, cât și produsele lor adevărate elixire de sănătate. Fiecare participant la activitate a primit din partea echipei de proiect susținere și îndrumare individualizată, astfel încât aceștia s-au bucurat în stilul propriu de oferta bogată a toamnei, cât și de tradițiile rurale din zona Moldovei”, au transmis reprezentanții școlii.

Aceste proiecte au fost susținute financiar de întreaga echipă de proiect, întreprinzători locali și Primăria Comunei Răuseni.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interviu cu un botoșănean, make-up artistul vedetelor din capitală. „Sunteți frumoase, fetelor!” (foto)

Luni, 4 Decembrie 2023
1246

Alexandru Tanasă sau Alex, așa cum îi spun apropiații, este din comuna Drăgușeni, județul Botoșani și se poate lăuda cu un palmares impresionant la vârsta lui. Și-a dorit să fie...

Ample acțiuni cu polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, s-a lăsat cu amenzi și permise reținute

Luni, 4 Decembrie 2023
293

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 7 acțiuni punctuale în Darabani, Săveni, Botoșani, Flămânzi, Bucecea și Dorohoi, în cadrul acțiunii BLOCADA,...

(Și) personalul TESA de la „Mavromati” continuă protestele (foto, video)

Luni, 4 Decembrie 2023
99

Continuă protestele și la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. Personalul TESA a ieșit, pentru a 11-a zi, în fața unității sanitare în semn de prote...