Zeci de copii pe role sau trotinete au "protestat", vineri, în Parcul Mihai Eminescu! FOTO

Zeci de copii pe role sau trotinete au "protestat", vineri, în Parcul Mihai Eminescu! FOTO

Un protest inedit a avut loc vineri, spre orele amiezii, în Parcul "Mihai Eminescu" din municipiul Botoșani. "Vrem pace!" și "Fără poluare!" au scandat peste 50 de copii, toți veniți cu role sau trotinete.

Îmbrăcați, majoritatea, în alb, cu baloane și foi sau pancarte purtătoare de mesaje pentru pace și contra poluării, elevii de clasele a II-a și a III-a, precum și câțiva profesori, de la Școala Gimnazială "Grigore Antipa" Botoșani, au marcat o dublă aniversare.

"Astăzi, ne-am gândit noi, profesori și elevi deopotrivă, să marcăm atât Ziua Mondială a Păcii, sărbătorită azi, cât și Ziua Mobilității, aniversată mâine. În această acțiune am cuprins cele două evenimente cu mesaje pentru pace, scrise pe foi sau pe baloane, cu role sau tronitete, mijloace de transport nepoluante. Strigăm gândul nostru pentru a fi auziți de către cei care pot face mai multe pentru ca problemele de poluare și de pace să se diminueze", Georgeta Popa, profesor pentru învățământ primar.

"Este foarte important pentru generațiile care cresc să fie educate în pace și într-un mediu curat. Un război a însemnat întotdeauna punerea siguranței naționale pe primul plan și neglijarea creșterii și educării armonioase ale copiilor", precizează Andrei Iliuc, profesor de educație fizică la Școala Gimnazială "Grigore Antipa" Botoșani.

Copiii au manifestat un entuziasm molipsitor, militând pentru cauze nobile.

"Mă aflu în parc ca să spun că vreau pace. Pacea înseamnă liniște", spune hotărât Tania (8 ani).

"Lumea trebuie să facă mișcare. Mașinile sunt cu motor și poluează. Trotineta, nu. Pacea e foarte importantă", explică Eduard (7 ani). 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Primarul a reluat „ședințele în stradă” (fotogalerie)

Sâmbătă, 21 Mai 2022
263

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a reluat „ședințele în stradă”, sâmbătă, printr-o întâlnire cu locuitorii cartierului Rotunda, unde au fost dem...

Cover impresionant lansat de Iustina Irimia, Gelu Graur, Oana Tăbultoc și Virgil Prispian (video)

Sâmbătă, 21 Mai 2022
2607

Patru artiști din Botoșani, care abordează zone interpretative diferite, s-au reunit într-un nou proiect muzical. Iustina Irimia, Gelu Graur, Oana Tăbultoc și Virgil Prispian au lansat un c...

Cod galben de instabilitate atmosferică. Vor fi ploi torențiale, iar vântul va atinge până la 90 km/h

Sâmbătă, 21 Mai 2022
2198

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferică pentru județul Botoșani, valabilă sâmbătă, în intervalul orar 15:0...