Ministerul Educaţiei caută soluții juridice să oblige prin lege toate cadrele didactice să predea online, au declarat surse din instituție citate de Europa FM.
Chiar mâine, reprezentanţi ai MEC se vor întâlni cu cei ai Autorităţii pentru Protecţia Datelor Personale pentru a găsi soluţii menite să prevină eventuale procese intentate de cadrele didactice care nu vor să apară în faţa camerelor video”, scrie Europa FM într-o analiză publicată duminică în care mai apare și punctul de vedere al noului subsecretar de stat Jean Badea, care a spus că recomandarea făcută de minister școlilor, de a-și face cont pe platformele online gratuite oferite de Google și Microsoft, “nu este limitativă”. Acesta a explicat că acolo unde școlile au deja alte platforme, pot lucra pe acelea, dar le pot integra și pe cele recomandate.
“Facem recomandarea tuturor instituțiilor de învățământ ca să-și activeze aceste licențe. Nu este o comunicare limitativă, în sensul în care dacă deja dețin alte platforme sau utilizează alte platforme pe care au deja experiență de lucru, ele le pot fi folosite în continuare, însă cu siguranță pot integra și aceste două soluții”, a declarat Jean Badea pentru Europa FM.
Surse din cadrul Ministerului Educaţiei au mai declarat pentru Europa FM că multe cadre didactice nu vor să predea online. La minister, au ajuns şi cereri absurde, potrivit publicației citate: unele cadre didactice au condiţionat predarea pe internet de plata chiriei la locuinţa în care stau sau au cerut drepturi de autor.
Sursa: Europa FM