Dacă în anii pandemiei au fost nevoiți să renunțe la întâlniri în număr mare, dacă anul trecut a fost doar un exercițiu – la fel de emoționant – în holul colegiului (în atmosferă de sărbătoare și în jurul bradului împodobit), în acest an s-a hotărât un nou spectacol, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Botoșani.
La spectacolul caritabil au participat și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, ca și numeroși părinți, prieteni și rude ale elevilor. Însemnătatea zilei a fost dublată și de prezența prietenilor din Republica Moldova, elevi și profesori de la Instituția Publică Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bălți, cu care Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani a fost implicat într-un proiect transfrontalier și cu care continuă colaborarea.
Așa cum s-au obișnuit, găsind moduri dintre cele mai ingenioase de a deveni ajutoarele lui Moș Crăciun, eminescienii s-au mobilizat încă din noiembrie. Au ales colinde tradiționale și melodii dedicate sărbătorilor de iarnă, îndrăgite de copii și de tineri, dar au avut și momente dedicate părinților și bunicilor, reamintindu-ne că vestesc cu mare bucurie Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
Spectacolul organizat a avut și scop caritabil, urmând ca din suma adunată după vânzarea biletelor și după achitarea costurilor necesare desfășurării activității, să le fie oferite în dar sume de bani unor elevi ai colegiului, ca sprijin și bucurie de sărbători. Pe lângă sponsori și alți colaboratori mărinimoși, organizatorii s-au bucurat de contribuția Asociației de Părinți a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, ”Dăm viață viselor” și a Asociației Tempustin.
Dintre darurile muzicale și artistice oferite de copiii de pe scenă au impresionat în acest an corurile elevilor, de gimnaziu și de liceu, remarcându-se numărul mare de elevi care au dorit să se exprime în această modalitate emoționantă. O noutate, față de anii precedenți, o reprezintă sceneta ”Nașterea Pruncului Iisus Hristos”, în cadrul căreia elevii au sensibilizat publicul cu interpretarea lor, dar și cu decorul și, bineînțeles, cu costumele deosebite.
Pentru că sărbătorile înseamnă bucurie și pentru că adolescenții preferă și modernitatea, din spectacol nu a lipsit personajul haios Grinch, nu au lipsit urăturile ce au îmbinat mulțumirile cu mesajele comice. Dansul elevilor de liceu, valsul, a dat nota de eleganță a spectacolului. Iar sorcova celor mici a reprezentat o urare în avans pentru Anul Nou.
Și, ca o încununare a după-amiezii de sărbătoare, spectacolul s-a încheiat cu momentul oferit de Grupul Emisong, alcătuit din profesori ai Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Botoșani, un grup vocal cunoscut deja la nivel național pentru prestația muzicală excelentă, ca și pentru actele de caritate susținute în anii anteriori. Și în acest an ei au devenit modele pentru elevi, nu doar de la catedră, ci și de pe scenă, nu doar în spectacol, ci și în colindatul celor care dăruiesc și îndeplinesc visuri.
Conducerea Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Botoșani transmite sincere mulțumiri tuturor celor implicați în realizarea Proiectului ”Vis de Crăciun” și mai ales părinților care se dovedesc a fi parteneri ai școlii și care susțin în mod necondiționat activitățile extrașcolare, motivând dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor noștri. De asemenea, urează ”Crăciun fericit!” și ”La mulți ani!” tuturor.