Vaccinarea profesorilor ar putea începe săptămâna viitoare

Vaccinarea profesorilor ar putea începe săptămâna viitoare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că vaccinarea cu prioritate a profesorilor ar putea demara săptămâna viitoare.

Din analiza făcută astăzi, 21 Februarie, împreuna cu CNCAV, rezultă că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învățământ să demareze chiar în această săptămână. O decizie se va lua în cursul zilei de mâine și va fi anunțată de CNACV. Ministerul Educației apreciază în mod deosebit eforturile făcute de către CNACV în acest sens.

Pentru programare, va trebui ca fiecare IȘJ și fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalului din învățământ care dorește să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcție de vârsta, sub și peste 55 ani). Operațiunea va dura cca. o săptămână. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute.

Până acum s-au vaccinat 42.000 angajați ai sistemului de învățământ, din care 21.000 au făcut și rapelul. Acest număr nu include personalul din învățământul superior medical - personal care deși este angajat în sistemul de învățământ, a fost înregistrat la vaccinare in categoria “personal medical”.

În acest moment, in platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajați din sistemul de învățământ (fără medicii din învățământul superior medical)”, se arată într-un comunicat de presă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
7

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
45

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
50

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...