Un nou schimb de experiență, în Germania, pentru elevii și profesorii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” (fotogalerie)

Un nou schimb de experiență, în Germania, pentru elevii și profesorii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” (fotogalerie)

La doar o lună distanță de la deplasarea în Grecia a nouă elevi și două cadre didactice, în perioada 18- 23 iunie 2022, zece elevi însoțiți de doamnele profesoare Oniciuc Maria și Suceveanu Andreea-Gabriela, au participat la ultima mobilitate internațională, în Luneburg, Germania, în cadrul proiectului Erasmus, Intercultural Creativity Unlimited.

Proiectul are ca scop familiarizarea participanților cu anumite particularități culturale specifice țărilor implicate (Germania, Austria, Portugalia, Grecia, Serbia), creșterea gradului de toleranță între persoane ce provin din medii culturale diferite, exersarea limbii engleze.

Fiind ultima mobilitate din proiect, țara coordonatoare, Germania, a îmbinat utilul cu plăcutul, iar activitățile desfășurate cu elevii tuturor țărilor participante au avut loc atât în cadru formal, prin ateliere de lucru și workshop-uri, cu scopul realizării unui show final (elevii au cântat împreună melodii celebre precum Mamma Mia- Abba, Let it be – Beatles, au făcut un colaj al dansurilor din fiecare țară participantă, au pus în scenă și un moment teatral), dar și informal prin diversitatea de acțiuni în care au fost implicați: vizite culturale în Hamburg, Luneburg, Lubeck și Travemunde.

Bucuria revederii, varietatea acțiunilor desfășurate, cunoașterea și aprecierea patrimoniului cultural al fiecărei țări participante au contribuit la succesul ultimei mobilități Erasmus, din cadrul proiectului Intercultural Creativity Unlimited, în care pasiunea și empatia pentru interculturalitate, creativitate și diversitate au fost prezente încă de la începutul până la finalul săptămânii.

Colegiul National „Mihai Eminescu”, Botosani, a desfașurat mai multe proiecte europene cu partenerii din Germania, printre care East and West Come Together,Smart Phones și Intercultural Creativity Unlimited.”Vom continua sa promovam dimensiunea europeana prin noi proiecte prin care tinerii să participe la viața democratică, cadre didactice la cursuri de formare și schimburi de bune practici, astfel încât abordarile inovatoare să fie integrate în sistemele de educație și formare”,a declarat directorul Colegiului, prof.Cristina Chiriac.

(Comunicat de presă)





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
15

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
360

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
177

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...