Un nou schimb de experiență, în Germania, pentru elevii și profesorii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” (fotogalerie)

Un nou schimb de experiență, în Germania, pentru elevii și profesorii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” (fotogalerie)

La doar o lună distanță de la deplasarea în Grecia a nouă elevi și două cadre didactice, în perioada 18- 23 iunie 2022, zece elevi însoțiți de doamnele profesoare Oniciuc Maria și Suceveanu Andreea-Gabriela, au participat la ultima mobilitate internațională, în Luneburg, Germania, în cadrul proiectului Erasmus, Intercultural Creativity Unlimited.

Proiectul are ca scop familiarizarea participanților cu anumite particularități culturale specifice țărilor implicate (Germania, Austria, Portugalia, Grecia, Serbia), creșterea gradului de toleranță între persoane ce provin din medii culturale diferite, exersarea limbii engleze.

Fiind ultima mobilitate din proiect, țara coordonatoare, Germania, a îmbinat utilul cu plăcutul, iar activitățile desfășurate cu elevii tuturor țărilor participante au avut loc atât în cadru formal, prin ateliere de lucru și workshop-uri, cu scopul realizării unui show final (elevii au cântat împreună melodii celebre precum Mamma Mia- Abba, Let it be – Beatles, au făcut un colaj al dansurilor din fiecare țară participantă, au pus în scenă și un moment teatral), dar și informal prin diversitatea de acțiuni în care au fost implicați: vizite culturale în Hamburg, Luneburg, Lubeck și Travemunde.

Bucuria revederii, varietatea acțiunilor desfășurate, cunoașterea și aprecierea patrimoniului cultural al fiecărei țări participante au contribuit la succesul ultimei mobilități Erasmus, din cadrul proiectului Intercultural Creativity Unlimited, în care pasiunea și empatia pentru interculturalitate, creativitate și diversitate au fost prezente încă de la începutul până la finalul săptămânii.

Colegiul National „Mihai Eminescu”, Botosani, a desfașurat mai multe proiecte europene cu partenerii din Germania, printre care East and West Come Together,Smart Phones și Intercultural Creativity Unlimited.”Vom continua sa promovam dimensiunea europeana prin noi proiecte prin care tinerii să participe la viața democratică, cadre didactice la cursuri de formare și schimburi de bune practici, astfel încât abordarile inovatoare să fie integrate în sistemele de educație și formare”,a declarat directorul Colegiului, prof.Cristina Chiriac.

(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani va avea încă două substații de Ambulanță

astăzi, 13:04
89

Începând de astăzi, 15 august, județul Botoșani va mai avea încă două substații de Ambulanță. Acestea vor deservi comunele Lunca și Ripiceni, precum și zonele limitrofe....

Reacția lui Mihai Teja după ce FC Botoșani a învins-o pe CFR Cluj și a devenit lider în Liga 1

astăzi, 10:31
202

FC Botoșani a învins-o cu 1-0 pe CFR Cluj și a devenit lider în Liga 1. La finalul meciului, Mihai Teja a recunoscut că echipa sa a „suferit în Gruia”, dar a ținut s...

15 august, zi liberă legală: Ce compensații trebuie să primească salariații care lucrează azi

astăzi, 09:18
183

După cum stabilește Codul muncii, salariații din țara noastră, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, primesc liber, în 15 august, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului....