Trupa „Atelierul de teatru” a primit premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul unui Festival Național! (foto)

Concursul este înscris în Calendarul Proiectelor Educative Extașcolare Naționale și Internaționale – f2024, poziția 50.

Trupa „Atelierul de teatru” a primit premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul unui Festival Național! (foto)

În perioada 13-15 iunie 2024, elevii trupei „ATELIERUL DE TEATRU”, coordonați de actrița Lenuș Moraru Rîșca, au patricipat cu piesa „Avioane de hârtie” după Elise Wilk, la Festivalul Național de Teatru „TEATRU-FEST”, organizat de Palatul Copiilor Cluj.

Competiția urmărește promovarea valorilor naționale și a adolescenților talentați, sub forma unei competiții teatrale creative, educative, distractive, prin dezvoltarea capacității de a înțelege un text dramatic pentru a interpreta un moment teatral individual sau în grup, cât și stimularea creativității și dezvoltarea capacității de exprimare artistică.

Rezultatele obținute de tinerii actori botoșăneni au fost pe măsura talentului și muncii lor:

            Premiul pentru cel mai bun spectacol: piesa „AVIOANE DE HÂRTIE”;

            Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: ASIMINICESEI ANDREI;

            Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: FLOREA LUCA.

Activitățile extracurriculare, precum teatrul pentru elevi, joacă un rol esențial în dezvoltarea tinerilor, pentru că îmbunătățesc abilitățile de comunicare, încurajează creativitatea și oferă oportunități pentru lucrul în echipă și dezvoltarea încrederii în sine. Prin implicarea în teatru, elevii pot explora noi perspective, își pot exprima emoțiile și pot învăța să aprecieze diversitatea culturală și artistică. Felicitări, copii talentați! Succes în tot ce faceți! Mulțumiri tuturor celor care au sprijinit acești copii minunați!”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Experiența unui tânăr agronom din Botoșani în Noua Zeelandă: ”Am învățat cum să lucrez cu sisteme de irigații, utilaje și softuri noi!”

astăzi, 10:50

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani din Dorohoi, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași, a ajuns în Noua Zeelandă la o multinațională care se clasează în to...

„Taxa pe lux” în România. ANAF anunță cum vor fi impozitate casele şi maşinile!

astăzi, 10:19
90

„Taxa pe lux” a intrat în vigoare şi casele/apartamentele mai scumpe de 500.000 de euro trebuie declarate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) până la fina...

Doliu în sănătatea botoșăneană: „Colegii aveau cuvinte de laudă la adresa ei... și pacienții o apreciau, și aparținătorii”

astăzi, 09:50
920

Cristina-Iuliana Siminiceanu a activat la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean „Mavromati” în cadrul Centrului de Sănătate Mintală pe funcția de psiholog. A plecat l...