Tânăra din Botoșani cu media 10 la titularizare: „Educaţia are un rol primordial în dezvoltarea personalității umane"

În timp ce jumătate dintre viitorii profesori din România au luat note sub 7 la examenul de titularizare, sunt și tineri fantastici care fac cinste sistemului educațional românesc. 

Tânăra din Botoșani cu media 10 la titularizare: „Educaţia are un rol primordial în dezvoltarea personalității umane"

Unul dintre ei este Teodora Palade, fiica unor profesori de excepție din Botoșani, care se numără printre cei șase viitori profesori ce au obținut nota 10 la examenul de titularizare.

Tânăra se numără printre cei șase profesori fantastici ai României care au reușit să le arate tuturor că și în zilele noastre se poate face performanță în educație.

Pentru Teodora, excelența în educație a fost construită în familie, acolo i-au fost cultivate principiile ce astăzi stau la baza caracterului său puternic.

Tânăra provine dintr-o familie unde educația și cultura au fost mereu la loc de cinste. Ea este fiica cea mică a profesorilor Corina și Laurențiu Palade, două cadre didactice din Botoșani cunoscute pentru performanțele de la clasă.

Teo, așa cum o alintă părinții, s-a remarcat încă din perioada facultății prin abilitățile sale, dar și implicarea în acțiuni legate de psihologia copilului, conform RomâniaTV.

De-a lungul timpului, s-a implicat în diverse intervenții pentru reducerea bullying-ului școlar prin creșterea empatiei, unde a propus mai multe soluții pentru scădere a frecvenței comportamentelor specifice bullying-ului verbal pe eșantionul de elevi incluși în proiect.

„1 din 127 note de 10.00 din peste 32.000 de candidați la nivel național pentru toate disciplinele. 1 din cele 6 note de 10.00 la nivel național la această disciplină. Singura notă de 10.00 din județul Iași la această disciplină. Strădanie, muncă, zeci de ore de studiu… toate stinse într-un imens sentiment de libertate! Din toamnă, ne vedem la școală… de la catedră”, a transmis Teodora Palade.

Peste jumătate dintre candidați au picat examenul

Profesorii care au susținut probele scrise la Titularizare 2023 au aflat marți notele obținute. Rezultatele de la titularizare 2023 au fost afișate în data de 18 iulie la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul edu.ro.

48% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte), procentul fiind aproximativ la același nivel cu sesiunea anului trecut (48,68%) și superior cu peste 4% față de rezultatele consemnate în anul 2021 (44,47%). Rata notelor între 5 și 7 este în creștere comparativ cu anul trecut: 33,45% față de 32,91%.

Din promoția curentă, 44,99% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte), procent relativ apropiat de nivelul înregistrat în anul anterior (45,83%) și superior celui din anul 2021 (40,63%).

127 de candidați au obținut nota 10 (146 în anul 2022 și 130 în anul 2021), iar 11.321 de candidați au obținut note între 7 și 9,99.

În centrele de evaluare au fost transmise 23.892 de lucrări, fiind notate 23.850 de lucrări. Din cauza abaterilor de la prevederile metodologiei de concurs, 42 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare. Alți 26 de candidați au fost eliminați din sălile de concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Toți candidații aflați în aceste situații nu vor fi repartizați/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2023 – 2024.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
270

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
310

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
193

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...