Tăieri de ore și de norme ale profesorilor în liceele tehnologice, din cauza unei propoziții din structura anului școlar 2019-2020!

Înlocuirea propoziției "durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru" cu "anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri" - în ordinul privind structura anului școlar 2019-2020 - înseamnă dispariția unor ore pentru copiii de la liceele tehnologice și tăierea unor posturi.

Tăieri de ore și de norme ale profesorilor în liceele tehnologice, din cauza unei propoziții din structura anului școlar 2019-2020!

Ordinul prin care ministrul Ecaterina Andronescu a stabilit structura anului școlar 2019-2020 taie dintr-o singură propoziție ore la clasele a XI-a din liceele tehnologice, au semnalat mai mulți profesori prin mesaje trimise Edupedu.ro. Concret, dacă planurile-cadru prevăd până la 41 de săptămâni de cursuri la clasele a XI-a de la tehnologic, structura anului școlar spune că “anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri”. Contactat de Edupedu.ro, liderul sindical Marius Nistor a declarat că, “de azi-mâine, cadrele didactice din liceele tehnologice sunt obligate să intre în restrângere de activitate”.

Până acum, ordinele de ministru care aprobau structurile anilor școlari spuneau că “durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ, în vigoare” – la excepțiile prevăzute pentru clasele liceale din filiera tehnologică și pentru clasele din învățământul profesional.

Ordinul de ministru semnat de Ecaterina Andronescu și publicat pe 22 februarie 2019 în Monitorul Oficial introduce o modificare în formularea “clasică” și prevede pentru anul școlar 2019-2020 excepția formulată astfel: “pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, cu excepția claselor prevăzute la litera a) și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri”.

Mai mulți profesori au scris redacției Edupedu.ro că înlocuirea propoziției “durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru” cu “anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri” – în ordinul privind structura anului școlar 2019-2020 – înseamnă dispariția unor ore pentru copiii de la liceele tehnologice și tăierea unor posturi.

O altă noutate adusă de Ecaterina Andronescu este posibilitatea ca Săptămâna Școala Altfel să fie tăiată și înlocuită cu practica, în învățământul profesional.

Contactat de Edupedu.ro, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ (FSE Spiru Haret), a confirmat informația și a declarat că, “de azi-mâine, cadrele didactice din liceele tehnologice sunt obligate să intre în restrângere de activitate, pentru că prin noua structură a anului școlar se diminuează numărul de săptămâni de școală pentru învățământul tehnologic. În urma diminuării numărului de ore de învățământ, automat vor fi cadre didactice care vor intra în restrângere de activitate“. Continuarea pe Edupedu.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
40

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
19

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
66

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...