Sute de elevi botoșăneni au participat la ora de juridică. Dascăl le-a fost judecătorul Cristi Danileț (foto)

Elevilor le-a fost încurajată libertatea de exprimare și, împreună cu domnul judecător, aceștia au căutat soluțiile cele mai corecte din punct de vedere legal, în ceea ce privește combaterea consumului de substanțe interzise, eliminarea bullying-ului, respectarea regulilor de circulație și de protecție a datelor cu caracter personal.

Sute de elevi botoșăneni au participat la ora de juridică. Dascăl le-a fost judecătorul Cristi Danileț (foto)

Inspectoratul Școlar Județean din Botoșani, în parteneriat cu Asociația Voci pentru Democraţie şi Justiţie, a marcat Ziua Educației Juridice, prin activitatea ,,ORA DE JURIDICĂ’’, desfășurată începând cu ora 12:00,  în Aula ,,Magna’’ a Colegiului Național ,,A.T. Laurian’’ Botoșani.

Astfel, peste 250 de elevi botoșăneni au participat împreună cu cadrele didactice coordonatoare la o oră atipică de educație juridică.

Activitatea dedicată elevilor din clasele  a VI-a - XII-a, din 12 unități de învățământ din municipiul Botoșani, are ca scop promovarea unei culturi juridice menite să încurajeze respectul față de lege și  atitudinea civică în rândul acestora.

Informațiile despre legislația în vigoare, despre respectarea legii, a Codului Penal și a Codului Civil, le-au fost transmise elevilor de către domnul judecător Cristi Danileț. Acestora le-a fost captată atenția printr-o abordare interactivă, deschisă, fiindu-le propuse exerciții de imaginație și prezentate exemple concrete din sala de judecată, din diferite cazuri în care au fost implicați elevi și cadre didactice.

Inspectorul școlar general, Bogdan Gheorghe Suruciuc, urmărește ca prin derularea unor astfel de activități, să vină în sprijinul elevilor, să îi ajute să îşi asume responsabilităţi, militând pentru afirmarea drepturilor acestora, să contribuie la dezvoltarea comportamentului participativ al copiilor și tinerilor.

,,Prin educarea juridică a elevilor și facilitarea accesului acestora la cunoștințele fundamentale de drept, ne dorim să creăm din școală un mediu sigur pentru elevi și cadre didactice, să obținem beneficii majore pentru societate și pentru viitorii cetățeni responsabili. Este important ca elevii să-și dezvolte valorile etice  si morale, să afle lucruri elementare despre drepturi şi dreptate, despre importanța respectării legii şi despre sancţiunile prevăzute în cazul încălcării acesteia. Educația juridică reprezintă o necesitate și o preocupare constantă în contextul social actual pentru formarea viitoarelor generații”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ.






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
14

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
47

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
52

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...