Voluntarii filialei din Botoșani a programului național „Ajungem MARI” organizează, și în acest an, un eveniment caritabil dedicat susținerii educației copiilor instituționalizați din județ. Astfel, joi, 19 decembrie a.c., vor avea loc un spectacol de dans, oferit de membrii „G-Power”, și un târg de cadouri hand-made, confecționate de către micuții și tinerii crescuți în plasament, din municipiul Botoșani.
Evenimentul va avea loc la Uvertura Mall, la etajul IV, între orele 19:00 și 21:00. Voluntari, dar și copii instituționalizați îi vor aștepta pe botoșăneni cu un stand special. Binevoitorii le vor putea oferi celor dragi un cadou creat manual, cu destinație decorativă, la schimbul unei donații. Fondurile obținute se vor transforma în materiale didactice, ieșiri de orientare profesională, dar și într-o faptă bună pe care, la rândul lor, cei mici o vor face pentru semeni, ajutând o cauză umanitară aleasă de către aceștia.
În paralel, se va desfășura spectacolul „Power of Christmas”, completând un context de fundraising favorabil pentru părinții însoțiți de copii. Dansatorii au promis un moment de dinamism, dar și de sensibilizare, alăturându-se voluntar ONG-iștilor în acest demers.
„Voluntarii merg săptămânal în centrele de plasament din Botosani și ajută 70 de copii să învețe mai bine, cu drag și să își dezvolte abilitățile prin pregătire şcolară, ateliere creative, cursuri vocaţionale, ieşiri și excursii în afara centrelor. Pentru a continua să le ofere sprijin copiilor și șansa la educaţie, voluntarii au pregătit produse și activități pentru cei care doresc să susțină cu donații efortul lor”, subliniază organizatorii.
În acest moment, filiala botoșăneană a programului numără 23 de voluntari. „Ajungem MARI” Botoșani există din 2017, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului.
__________
Programul educațional Ajungem MARI pentru copii instituționalizați și din medii defavorizate a pornit, în iunie 2014, cu buget 0 și o mână de voluntari, iar astăzi implică peste 1000 de voluntari și ajută 2000 de copii din București și 24 județe.
Scopul programului este să îi ajute pe copii să devină adulți responsabili, independenți și siguri pe forțele lor. Proiectele urmăresc dezvoltarea personală a copiilor și includ cursuri și ateliere creative, vizite de orientare profesională, tabere de dezvoltare personală, ateliere artistice, ședințe de educație financiară, rutieră, sexuală, juridică.