Singurul profesor de 10 la Botoșani: „Din păcate nu am post titularizabil!”

Un singur candidat la examenul de titularizare la Botoșani a reușit să obțină nota 10 în acest an, cea mai mică notă fiind de 1,90.

Singurul profesor de 10 la Botoșani: „Din păcate nu am post titularizabil!”

   Foto: Opinia Timisoarei

Marți au fost publicate rezultatele inițiale în urma susținerii examenului național de titularizare. La Botoșani un candidat la disciplina Biologie a reușit să obțină nota 10.

Candidatul, domiciliat în municipiul Botoșani, a povestit pentru Știri.Botoșani.Ro că lucrează deja în învățământ de aproximativ 20 ani și că a mai participat și în trecut la examenul de titularizare.

Cât despre nivelul de dificultate, cadrul didactic a relatat că a fost la același nivel ca în anii anteriori.

Sunt în învățământ de mulți ani de acum. Am fost și anul trecut la examen. Examenele, din punct de vedere al dificultății, cam în fiecare an sunt la fel. Probleme mai apar la notare și sunt la partea de metodică”, a declarat cadrul didactic pentru reporterul Știri.Botoșani.Ro.

O problemă pe care o sesizează profesorul face referire la lipsa posturilor titularizabile. Cadrul didactic a povestit că de câți ani participă la acest concurs nu a existat post titularizabil, iar anul acesta postul nu este complet.

Activez în învățământ de aproximativ 19 ani, dar din păcate nu am post titularizabil. Anul trecut am luat 9,46, acum trei, patru ani am luat tot 9 și ceva. Anul acesta sunt doar niște ore titularizabile, nu este postul complet și este în afara orașului”, a adăugat profesoara de biologie.

Mai mult decât atât, profesoara spune că orice cadru didactic participant la titularizare trebuie să obțină minimum nota 7.

Orice profesor care merge la titularizare trebuie să ia minimum 7, pentru că este imposibil să nu iei 7 și nu ai cum să predai niște cunoștințe la elevi dacă tu nu le știi. Asta este părerea mea. Înseamnă că tu nu știi minimul de cunoștințe și nu ai ce căuta la catedră”, a adăugat profesoara.

Deși numele candidaților la examenul de titularizare sunt făcute publice pe site-ul ministerului și al Inspectoratului Școlar, cadrul didactic a dorit să nu fie menționat în material.

Vezi AICI rezultatele inițiate obținute de candidații botoșăneni la acest concurs.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...