Este vorba de cea de-a treia mobilitate a proiectului SEAL (30 mai 2022- 30 mai 2024) – Searching Ecological Alternatives of Life. Obiectivul principal al proiectului este acela de a conștientiza comunitatea școlară în legătură cu problemele actuale ale mediului.
Tema mobilității a fost Poluarea apei iar pe parcursul celor patru zile s-au desfășurat mai multe acțiuni specifice temei dar și activități care îi facă pe oaspeți să ne cunoască cultura, tradițiile, obiceiurile dar și sistemul de educație din România.
Dintre activitățile desfășurate de-a lungul celor patru zile amintim:
-Activități de cunoaștere și integrare;
-Microsesiuni de predare pe tema poluării apei;
-Prezentări ale referatelor elevilor din țările sus menționate pe tema poluării apei;
-Vizita în centrul vechi al orașului sub îndrumarea CNIPT Botoșani (Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Botoşani)
-Vizită la Agenția Națională de Protecție a Mediului;
-Vizită la Stația de tratare a apei din Cătămărăști;
-Activități în aer liber în pădurea și lacul de la Ipotești;
-Excursie la lacul de acumulare Stânca-Costești;
-2 ateliere de lucru pentru elevi pe tema poluării apei și a culturilor hidroponice;
-Vizită la Mănăstirea Vorona;
-Plantarea de stejari în curtea școlii.
”La evaluarea finală oaspeții au mărturisit că sunt impresionați de ospitalitatea românilor, de bucătăria românească dar și de elevii școlii noastre care au dovedit mult bun simț, prietenie și maturitate. Mulțumim pe această cale tuturor profesorilor, elevilor, colaboratorilor și partenerilor care au contribuit la buna desfășurare a acestei mobilități dar și familiilor care au găzduit elevii oaspeți”, a declarat pr.prof.dr. Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani.