Exercițiu de evacuare la Școala Gimnazială nr. 13 din municipiul Botoșani - Foto

Un incendiu izbucnit în cabinetul de informatică a alertat cadrele didactice și elevii, care au simulat toți pașii ce trebuie urmați în cazul producerii unui astfel de eveniment.

Exercițiu de evacuare la Școala Gimnazială nr. 13 din municipiul Botoșani - Foto

Peste 500 de elevi s-au evacuat, astăzi, pe timpul unui exercițiu organizat la Școala Gimnazială nr. 13 din municipiul Botoșani.

Însoțiți de învățători sau profesori, copiii au ieșit din sălile de clasă în momentul în care au auzit alarma și s-au adunat pe terenul de sport.

Prezenți la activitate, pompierii le-au transmis elevilor următoarele sfaturi în cazul producerii unui incendiu în incinta școlii:

-anunțați incendiul primului adult pe care îl întâlniți și păstraţi-vă calmul;

-părăsiți clădirea sub supravegherea și îndrumarea unui cadru didactic;

-urmaţi căile de evacuare marcate. Nu vă întoarceţi spre locurile în care se manifestă incendiul pentru a vă lua ghiozdanele sau alte obiecte de valoare! Viaţa este mai importantă!

-când aţi ajuns în curte, îndreptaţi-vă spre locul de adunare marcat corespunzător. Aici, cadrele didactice vor face prezenţa.

-aşteptaţi intervenția pompierilor.

În cazul unui incendiu în locuință, copiii au sfătuiți să:

-anunţe imediat părinţii sau pe cei din jur, să strige după ajutor sau sune la 112 dacă sunt singuri;

-să își ajute frații sau prietenii de joacă mai mici pe timpul evacuării din clădire;

-să nu se ascundă în diferite locuri (sub pat, în dulap etc.);

-dacă este mult fum, să înainteze în genunchi, deoarece la nivelul podelei pot respira mai bine;

-să nu se întoarcă în clădire, nici măcar pentru animalele sau jucăriile preferate.

Pirotehnicienii le-au prezentat cele mai frecvente elemente de muniție, rămase neexplodate din timpul celor două conflicte armate, care sunt descoperite pe raza județului Botoșani, autospeciala pirotehnică, aparatura și echipamentele cu care intervin în astfel de situații. Totodată, le-au vorbit despre cum trebuie să se comporte în cazul în care descoperă muniție.

Copiii au aflat și în ce situații pompierii intervin cu autospeciala de stingere cu apă și spumă, dar și cum se folosește fiecare accesoriu.

Pe rând, au probat echipamentele de protecție folisite de salvatori pe timpul misiunilor și au testat presiunea furtunelor ca și cum ar fi stins un incendiu imaginar.

De asemenea, persoanele responsabile în domeniul situațiilor de urgență la nivelul școlii au fost instruite cu privire la măsurile ce trebuie adoptate în cazul unei situații de urgență reale, astfel încât elevii și cadrele didactice să fie în siguranță.

Activitatea a fost organizată în cadrul programului "Școala altfel".












 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
249

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
308

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
243

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...