Șeful educației botoșănene despre evaluarea digitalizată a examenelor: „Bacalaureatul din toamnă aduce o schimbare importantă în procesul de evaluare”

Șeful educației botoșănene despre evaluarea digitalizată a examenelor: „Bacalaureatul din toamnă aduce o schimbare importantă în procesul de evaluare”

Mâine, 16 august, încep probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Începând cu această sesiune, lucrările vor fi corectate digital de profesori aleși aleatoriu.

Șeful educației botoșănene, prof. Bogdan Suruciuc spune despre acest lucru că este o schimbare importantă în procesul de evaluare.

Într-o lume tot mai digitalizată, examenul de Bacalaureat din toamnă aduce o schimbare importantă în procesul de evaluare. Lucrările tuturor elevilor botoșăneni care s-au înscris la sesiunea august – septembrie a examenului de bacalaureat, vor fi corectate la un click distanță de profesori aleși în mod aleatoriu”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

La această sesiune, la Botoșani sunt înscriși un număr total de 669 de elevi care vor fi pionierii acestui pas uriaș pentru sistemul educațional românesc.

Este primul examen național la care evaluarea este digitalizată, lucrările elevilor urmând a fi scanate la finalul timpului de lucru și exportate într-o bază de date națională, la Ministerul Educației. Urez succes tuturor elevilor pentru care emoțiile acestui examen reîncep mâine!”, a mai transmis șeful IȘJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
944

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9261

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...