La Liceul cu Program Sportiv Botoșani s-a derulat în perioada 5-28 iulie 2021, prima ediție a proiectului Școala de vară -Școala vacanței, pentru elevii ciclului primar înscriși la această unitate de învățământ.
Implementat și coordonat de un grup de profesori pentru învățământul primar, cu sprijinul și susținerea directorului unității, prof. Ioan Huncă, proiectul s-a dovedit a fi un adevărat succes, având un impact pozitiv asupra copiilor participanți.
Activitățile propuse au avut scopul de a-i face pe participanți să se simtă valorizați prin oferirea unui spațiu mai mare de afirmare a capacităților și aptitudinilor lor, constituind oportunitatea de folosi în mod util și plăcut timpul din vacanță.
„În realizarea programului de activități, profesorii coordonatori au ținut cont de propunerile și așteptările formulate de copii, tocmai din dorința de a-i ține aproape de școală, de a-i stimula să se implice voluntar în activități recreativ-educative, cu promovarea potențialului individual și de grup, dar și pentru a oferi o alternativă reală și valoroasă de petrecere a timpului liber în opoziție cu tentațiile nocive tot mai des întâlnite chiar la vârsta micii școlarități.”, a declarat profesorul Mihaela-Oana Rusu.
S-au propus și s-au realizat cu succes activități și workshop-uri interesante și practice, cu o tematică variată, derulate atât în spațiul școlii, dar și în afara lui, prin organizarea de vizite, drumeții și o excursie în orașul Suceava.
S-au încheiat protocoale de colaborare cu instituții reprezentate de persoane specializate în diferite domenii: dans, muzică, arte plastice, treatru, sport, limbi străine, gastronomie, științe, istorie, astronomie, consiliere și orientare.
Dintre acestea: Asociația Culturală ARLECHIN-departamentul Proiecte, reprezentată de dl. Flavius Alin Damean, Centrul Județean pentru Voluntariat, Asociația ARTĂ ȘI SUFLET Botoșani, reprezentată de d-na Anca Larionesei, psihoterapeut, S.C. Kuty Ceramics SRL, Atelierul de ceramică, reprezentat de dl. Eusebiu Iacinschi, USV- Observatorul Astronomic și Planetariu, reprezentat lect. univ. Cristian Pârghie, Palatul Copiilor Dorohoi, reprezentat de dl Marcel Dupu, Grupul de chitariști Doro Folk din Dorohoi, coordonați de Dna Ana Camelia Mihăilă Andrieș .
Copiii de la Școala vacanței au fost îndrumați de oameni talentați, dedicați, dornici de a împărtăși din talentul și priceperea lor: Flavius Alin Damean, coregraf, Marius Rusu, actor, Anca Larionesei, psihoterapeut, Eusebiu Iacinschi, specializat în arta ceramicii, Simon Marcu și Viorel Hrițcu, membri ai Centrului Județean pentru Voluntariat, Ana Roua Vasilescu, profesor de educație plastică la Liceul de Artă ȘTEFAN LUCHIAN BT, Carmen Silvia Ciobanu, profesor de limba engleză la Liceul cu Program Sportiv Botoșani, Ionuț Zachiu, profesor de atletism la Liceul cu Program Sportiv BT, prof. înv. primar, Mariana Viorica Chiriac, prof. înv. primar, Mihaela-Oana Rusu, prof. înv. primar, Laura-Gilda Zăicescu, Ana Camelia Mihăilă Andrieș, coordonator al grupului Doro Folk.
Pentru ca părinții să vadă activitățile desfășurate, coordonatorii proiectului au creat pe facebook grupul închis, ȘCOALA DE VARĂ LPS BT, unde au postat fotografii în care au surprins cele mai frumoase momente ale proiectului.
Proiectul s-a încheiat cu un minispectacol oferit de copiii participanți și membrii grupului Doro Folk, prin care au demonstrat câte ceva din ceea ce au învățat la Școala vacanței. S-au acordat diplome de excelență și distincții speciale pentru toți cei implicați în proiect.
Copiii au avut parte și de o petrecere- surpriză animată de prietena lor, Năsturica. Feed-back-ul proiectului a fost dat de toți beneficiarii care au fost rugați de către coordonatori să scrie pe post-it-uri o impresie despre tot ce a însemnat acest proiect născut din dragoste pentru copii.