Șanse egale și pentru cadrele didactice infectate Covid-19 care candidează la funcțiile de director în școlile din Botoșani

Șanse egale și pentru cadrele didactice infectate Covid-19 care candidează la funcțiile de director în școlile din Botoșani

Sesiunea suplimentară din 28 octombrie, pentru participanții la concursul organizat pentru ocuparea funcțiilor de director/director adjunct din unitățile de învățământ acordă o șansă și candidaților bolnavi de Covid, aflați în izolare sau carantină, care nu pot participa la proba scrisă din 15 octombrie.

Anunțul a fost făcut de inspectorul șef al ISJ Botoșani, Ada Macovei, care a cerut profesorilor să respecte măsurile de siguranță, de prevenire a îmbolnăvirii, precum și de transmitere a virusului.

“Să avem grijă de noi și de ceilalți! Educația contează, sănătatea primează! Sănătate și mult succes tuturor colegilor, candidați dar și organizatori, evaluatori, supraveghetori, observatori, informaticieni, personal auxiliar sau nedidactic!  Mulțumiri, în avans, pentru sprijin și colaborare, tuturor partenerilor noștri educaționali!” a declarat profesor Ada Macovei.

Declarația inspectorului șef al ISJ Botoșani a venit după ce ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a făcut mai multe precizări despre sesiunea suplimentară în cadrul concursului pentru ocuparea posturilor de director în unitățile de învățământ dedicată candidaților înscriși care nu se pot prezenta în data de 15 octombrie din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau din cauza carantinării.

Vineri, 15 octombrie 2021, începând cu ora 10.00, se va derula proba scrisă din cadrul  concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, iar decizia ministerului a fost ca accesul candidaților în săli să fie permis în intervalul orar 9.00-9.30.

În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

Având în vedere identificarea unor situații de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaților, Ministerul Educației va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidații care transmit comisiei județene până joi, 14 octombrie 2021, ora 16.30, o solicitare însoțită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceștia sunt plasați în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată. În cazul în care documentul de mai sus nu poate fi eliberat până la data și ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiție obligatorie de participare la sesiunea specială”, a precizat ministrul Educației.

Pentru aplicarea acestor dispoziții, Ministerul Educației a anunțat că va opera modificările corespunzătoare în Ordinul nr. 4.597/2021, cu modificările și completările ulterioare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Plafonarea și compensarea ar urma să mențină prețurile la energie la nivelul celor din iarna trecută

Marţi, 26 Octombrie 2021
180

Plafonarea și compensarea duce prețurile la energie din această iarnă nivelul anului 2020, sau cel puțin asta anunță oficialii din Ministerul Economiei.Ministrul Virgil Popescu susține as...

Suntem pe locul doi în Uniunea Europeană la creșterea prețurilor la combustibili

Marţi, 26 Octombrie 2021
204

România s-a aflat în septembrie 2021 pe locul doi în UE la creșterea prețurilor la combustibili, înregistrând un avans de 29%, imediat după Luxembourg, aflat pe 1, cu ...

Pasagerii care pleacă de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” de la Salcea trebuie să se prezinte cu 3 ore înainte de zbor

Marţi, 26 Octombrie 2021
581

Conducerea Aeroportului „Ștefan cel Mare” de la Salcea recomandă pasagerilor să se prezinte la aeroport cu 3 ore înaintea zborului, inclusiv celor care au făcut check-in-ul onlin...