Liceeni din întreaga țară au acceptat provocarea a găsi soluții inovatoare la provocările comunității: mediu, diversitate și incluziune socială, educație și dezvoltare durabilă.
Ajuns la cea de-a patra ediție, proiectul a fost organizat în parteneriat cu Junior Achievement România, cu sprijinul Google România și Startarium. Solve for Tomorrow continuă să fie una dintre competițiile oficial recunoscute de Ministerul Educației, confirmându-și rolul în modelarea viitorului educației și dezvoltarea competențelor digitale și antreprenoriale ale tinerilor.
Finala a fost un adevărat spectacol de creativitate și inovație. La București, 25 de echipe din Cluj-Napoca, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Hațeg, Botoșani, Piatra-Neamț și alte orașe au urcat pe scenă pentru a-și susține proiectele în fața juriului.
Evaluarea a fost strânsă, iar criteriile-cheie au fost: impactul asupra societății, fezabilitatea, utilizarea creativă a tehnologiei și calitatea prezentării.
Premiul Best Speech Award, pentru cea mai bună prezentare de proiect, a fost acordat Petronelei Gălan, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani. Premiul câștigat a fost un Galaxy Watch7.
„Solve for Tomorrow este un program prin care inspirăm și susținem noua generație de solveri pasionați să-și transforme ideile în soluții reale pentru comunitate. Ne bucurăm să vedem cum tehnologia și, mai ales, inteligența artificială, devin un instrument pentru schimbare pozitivă și suntem mândri să sprijinim tinerii creatori de viitor”, declară Ioana Mârzac-Sigarteu, Communications & CC Manager at Samsung Electronics România.
Un program cu impact național
Solve for Tomorrow 2024-2025 a înregistrat un număr record de înscrieri, demonstrând interesul crescut al tinerilor pentru inovație și tehnologie, care aleg să-și aducă pasiunea în construirea unui viitor mai sustenabil. Programul a avut un impact semnificativ asupra participanților, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilități esențiale, precum gândirea critică, rezolvarea de probleme și colaborarea.