Emoții pentru elevii din Botoșani care au absolvit clasa a VIII-a: Ministerul Educației a publicat rezultatele la Evaluarea Națională 2025.
VEZI AICI REZULTATELE LA BOTOȘANI!
Înainte de contestații, niciun elevi din județul Botoșani nu figurează cu media 10 la examenul de Evaluare.
Pe primul loc se află un elev de la Școala Gimnazială ”Grigore Antipa” din municipiul Botoșani, cu media 9,95.
”Podiumul” este completat de elevi de la Școala 17 din Botoșani (9.90) și Liceul Tehnologic ”N. Bălcescu” Flămânzi (9,87).
În primele zece locuri se află și elevi provenind de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani, Școala nr. 7 Botoșani, Colegiul Național ”A.T. Laurian” Botoșani, Școala nr. 1 Trușești, Școala ”Mihai Kogălniceanu” Dorohoi, Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona, Școala Gimnazială ”Elena Rareș” Botoșani.
Sunt primele rezultate de la Evaluarea Națională, înainte de contestații. După ce află notele, elevii pot cere vizualizarea lucrărilor, pentru a decide dacă este cazul să depună sau nu contestație. Pe 10 iulie, ei vor afla rezultatele finale.
Evaluarea Națională 2025 a debutat pe 23 iunie, când elevii de clasa a VIII-a au susținut proba scrisă la limba și literatura română. Calendarul examenului a continuat cu testarea la matematică, iar pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale a fost programată și proba la limba maternă.
Primele rezultate ale examenului, înainte de soluționarea eventualelor contestații, au fost afișate astăzi, 3 iulie.
Când se pot face contestații
Vizualizarea lucrărilor scrise și depunerea contestațiilor se vor desfășura tot astăzi, la scurt timp după afișarea rezultatelor inițiale, în intervalul orar 14:00 -18:00. De asemenea, elevii vor avea posibilitatea de a vizualiza lucrările și de a depune contestații și în zilele de vineri, 4 iulie, respectiv sâmbătă, 5 iulie 2025, conform calendarului.
Depunerea contestațiilor nu este condiționată de vizualizarea lucrărilor. În aceeași măsură, vizualizarea lucrărilor nu obligă candidatul să depună contestație.
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, direct la centrele de examen, cât și online, în funcție de modalitățile stabilite de fiecare unitate de învățământ.
Candidații care solicită reevaluarea lucrărilor trebuie să completeze o cerere-tip, însoțită de o declarație pe propria răspundere, prin care își exprimă acordul că nota obținută în urma recorectării poate fi mai mare sau mai mică decât cea inițială. În cazul elevilor minori, aceste documente trebuie semnate și de către un părinte sau reprezentant legal.
Contestațiile vor fi soluționate în perioada 6 - 9 iulie, iar rezultatele finale la Evaluarea Națională 2025 vor fi afișate joi, 10 iulie.