De-a lungul carierei in cadrul Gradinii Botanice si Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, unde a fost profesor in cadrul Facultatii de Biologie-Geografie, Leocov a influentat proiecte majore de amenajare peisagistica si de infrastructura urbana, precum regularizarea raului Bahlui, pastrarea aliniamentelor originale de arbori in cartierul Copou, sau a doua tratare cu succes a Teiului lui Eminescu. In timpul directoratului sau, Gradina Botanica din Iasi a devenit o institutie universitara importanta din Romania.
La acest moment incredibil al sfarsitului sau, survenit pe neasteptate, tocmai cand rotundul moment aniversar „90” al „Profesorului” si „Presedintelui de onoare” era tot mai aproape, noi, indureratii fara de seaman, cenaclisti ai „Castanului Unirii de la Visan”, ne plecam fruntile cu piosenie si-i aprindem cu evlavie candela luminoasa a recunostintei noastre, rugandu-l pe prea Bunul si prea Milostivul Dumnezeu sa-l primeasca si sa-l aseze de-a dreapta Sa, in loc luminat, in loc cu verdeata, asa cum i-a fost placut si in viata pamanteana.
Sub coroana maretului Castan, singurul martor in viata al Unirii Principatelor, si in sufletele noastre amintirea „Profesorului” va ramane de-a pururi vie.
Slujba prohodirii va avea loc sambata, 20 oct.,orele 12, la Biserica „40 de Sfinti", a transmis indurerat ing. Mihai Caba, unul dintre pasionatii Istoriei Iasului. sursa