"Voluntariat – crez și daruință de la mic la mare" la Havârna!

Pe parcursul a trei zile, voluntari si elevi din orasul Darabani si comunele Havarna, Ibanesti, Hudesti, George Enescu, Cordareni, Mileanca, Viisoara, Paltinis, Concesti si Sulița si-au dezvoltat si perfectionat deprinderile si aptitudinile in cadrul unor intreceri specifice.

"Voluntariat – crez și daruință de la mic la mare" la Havârna!
Pompierii voluntari si elevii din 11 unități administrativ teritoriale din județul Botoșani au participat, în perioada 28 – 30 septembrie, la o noua editie a campaniei de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență „Voluntariat – crez si daruinta de la mic la mare”, care s-a desfășurat în comuna Havarna.
 
Pe parcursul a trei zile, voluntari si elevi din orasul Darabani si comunele Havarna, Ibanesti, Hudesti, George Enescu, Cordareni, Mileanca, Viisoara, Paltinis, Concesti si Sulița si-au dezvoltat si perfectionat deprinderile si aptitudinile in cadrul unor intreceri specifice, respectiv realizarea dispozitivului de intervenție, acordarea de prim ajutor și simularea unei intervenții în caz de incendiu.
 
Locul I a fost ocupat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Havarna, în timp ce pe locul 2 a urcat echipajul SVSU Hudesti. Pe locul 3 s-au clasat SVSU Darabani și SVSU Cristinesti. Indiferent de clasament, toti pompierii voluntari au avut de câștigat. Au aprofundat „tainele meseriei de pompier” și au făcut schimb de experiență cu colegii din localitățile învecinate,fapt ce va conduce la eficientizarea acțiunilor de intervenție pentru înlăturarea efectelor unor situații de urgență ce s-ar putea produce la nivelul zonei de competență.
 
Si pentru ca scopul principal al proiectului este atragerea unui număr cât mai mare de voluntari, elevii au fost angrenați in activități practice specifice salvatorilor. Unic la nivel național, proiectul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga ” al județului Botoșani in colaborare cu Primaria comunei Havarna si Fundația pentru SMURD.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicaliștii de la CFR anunță grevă și amenință că în plin sezon estival nu va circula niciun tren. Cât câștigă un angajat

Duminică, 28 Mai 2023
440

După dascăli, și angajații CFR ies mâine în stradă și amenință că intră în grevă generală. Nemulțumiți de salarii și de faptul că statul taie din banii companiei, sut...

Profesorii resping oferta Guvernului: „Le dăm răspuns marți, în Piața Victoriei. Să coboare printre noi, poate nu văd bine de la etaj”

Duminică, 28 Mai 2023
269

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat că oferta prezentată pentru a patra oară de Guvern este inacceptabilă și că greva continu...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (251)

Duminică, 28 Mai 2023
138

O rubrică de prof. GEORGICĂ MANOLE, scriitor, epigramistAL. D. Funduianu: Georgică, prin voință / tenacitate, pricepere și pasiune, ții în viață, de aproape 5 ani, una dintre rubric...