"Voluntariat – crez și daruință de la mic la mare" la Havârna!

Pe parcursul a trei zile, voluntari si elevi din orasul Darabani si comunele Havarna, Ibanesti, Hudesti, George Enescu, Cordareni, Mileanca, Viisoara, Paltinis, Concesti si Sulița si-au dezvoltat si perfectionat deprinderile si aptitudinile in cadrul unor intreceri specifice.

"Voluntariat – crez și daruință de la mic la mare" la Havârna!
Pompierii voluntari si elevii din 11 unități administrativ teritoriale din județul Botoșani au participat, în perioada 28 – 30 septembrie, la o noua editie a campaniei de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență „Voluntariat – crez si daruinta de la mic la mare”, care s-a desfășurat în comuna Havarna.
 
Pe parcursul a trei zile, voluntari si elevi din orasul Darabani si comunele Havarna, Ibanesti, Hudesti, George Enescu, Cordareni, Mileanca, Viisoara, Paltinis, Concesti si Sulița si-au dezvoltat si perfectionat deprinderile si aptitudinile in cadrul unor intreceri specifice, respectiv realizarea dispozitivului de intervenție, acordarea de prim ajutor și simularea unei intervenții în caz de incendiu.
 
Locul I a fost ocupat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Havarna, în timp ce pe locul 2 a urcat echipajul SVSU Hudesti. Pe locul 3 s-au clasat SVSU Darabani și SVSU Cristinesti. Indiferent de clasament, toti pompierii voluntari au avut de câștigat. Au aprofundat „tainele meseriei de pompier” și au făcut schimb de experiență cu colegii din localitățile învecinate,fapt ce va conduce la eficientizarea acțiunilor de intervenție pentru înlăturarea efectelor unor situații de urgență ce s-ar putea produce la nivelul zonei de competență.
 
Si pentru ca scopul principal al proiectului este atragerea unui număr cât mai mare de voluntari, elevii au fost angrenați in activități practice specifice salvatorilor. Unic la nivel național, proiectul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga ” al județului Botoșani in colaborare cu Primaria comunei Havarna si Fundația pentru SMURD.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Imagini virale: Au vopsit balustradele podului cu tot cu mașinile parcate sub el, dar și cu cele din trafic

Sâmbătă, 21 Mai 2022
388

Celebrul „Dorel” s-a întors și a dat din nou lovitura. Și nu singur, ci cu o întreagă echipă care a reușit să vopsească balustradele podului de la Otopeni cu tot cu maș...

Iulian Rotariu, pe primul loc în The Track Namibia

Sâmbătă, 21 Mai 2022
107

Iulian Rotariu a trecut și sâmbătă primul linia de sosire, cu un avans de șase minute față de principalul adversar, elvețianul Marco Jaeggi. Este a doua etapă câștigată de colegu...

Studenții vor putea face și cursuri online din toamnă. Cîmpeanu: OUG va fi adoptată miercuri

Sâmbătă, 21 Mai 2022
139

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care va crea baza legală astfel încât învăţământul unive...