"Lumea mea depinde de noi", la Liceul “Demostene Botez” Trusesti! FOTO

"Lumea mea depinde de noi", la Liceul “Demostene Botez” Trusesti! FOTO

In lumea contemporana, a vorbi despre traditie ar parea ca inseamna a fi in urma societatii sau a promova lucruri perimate, ori a privi prea mult in trecut. Trecem insa prea usor cu vederea faptul ca traditia inseamna o suma de valori, o experienta comunitara, in mijlocul careia ne nastem si de la care plecam, chiar atunci cand inovam. Pentru ca, asa cum remarcau, in estetica, G. Calinescu la noi si T.S. Eliot in America, raportul dintre traditie si inovatie inclina in favoarea celei dintai. 

Plecand de la aceasta idee, in Saptamana Educatiei Globale, 13-17 noiembrie 2017, la Liceul “Demostene Botez” Trusesti s-au desfasurat o serie de activitati in cadrul proiectului “Lumea mea depinde de noi- TRADITII-INOVATIE-UNITATE-PIESE DIN MARELE PUZZLE“.

Elevii implicati au fost actori pentru cateva minute intr-o mica sceneta ce atrage atentia asupra efectelor globalizarii asupra lumii noastre , asupra valorilor si traditiilor nationale.
 
 Imbracati in costume traditionale din mai multe zone ale Globului, elevii au lucrat impreuna, metaforic, la construirea unei lumi mai bune, a unei lumi perfecte, aproape perfecte, fiindca intotdeauna este loc de mai bine. A venit fiecare cu bucatica lui de suflet, cu iscusinta, cu talentul, cu mostenirea din mosi-stramosi.  Impreuna construim o lume mai buna.

 Pentru ca, indiferent cat de mult suntem dependenti de tehnologie, de inovatie, nu trebuie sa ne uitam radacinile.  Chiar daca purtam cu totii jeansi, bem Coca Cola si mancam la MC Donalds  tot mai frumoase sunt iile noastre, tot mai bun e mustul proaspat, toamna, si ce sa mai vorbim de placintele poale in brau facute de bunici.

Mai mult decat atat, ceea ce creem noi astazi lasam mostenire generatiilor viitoare.

Copiii si-au dezvoltat astfel abilitati de lucru in echipa, au invatat sa respecte propria cultura, dar si pe cea a altor popoare, au invatat ca impreuna e mai usor sa construiesti lucruri marete.

Multumim celor care au facut posibila desfasurarea activitatilor Asociatia Impact Trusesti , Asociatia Colt de Rai- Shambhallah Sufletelor Libere, Filialei Botosani a Uniunii Ucrainienilor din Romania, cadrelor implicate in proiect.

(Comunicat de presa)
 







 
 
              

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
173

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
359

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
95

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...