Proiect-pilot: Lucrările de la evaluarea națională sau bacalaureat vor fi corectate digital. Cei implicați în acest proces vor primi bani în plus

Proiect-pilot: Lucrările de la evaluarea națională sau bacalaureat vor fi corectate digital. Cei implicați în acest proces vor primi bani în plus

În cadrul unui proiect-pilot, lucrările scrise de la examenele de evaluare națională din clasa a VIII-a sau de la bacalaureat date de elevii din două județe vor fi evaluate digital, adică vor fi scanate și apoi evaluate, potrivit unui ordin al Ministerului Educației apărut luni. Profesorii implicați în procesul de evaluare digitală vor primi mai mulți bani ca în cazul evaluării clasice.

Ordinul ME 3.948/2022, apărut luni în Monitorul oficial nr. 552, este cel care stabilește că, în acest an școlar, o parte dintre lucrările scrise de la evaluarea națională de clasa a VIII-a și examenul de bacalaureat vor fi evaluate digital, în cadrul unui proiect-pilot.

Mai exact, în anul școlar 2021-2022, evaluarea digitală a acestor lucrări se va face prin aplicația informatică dedicată doar în Dâmbovița, în cazul lucrărilor scrise de la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, și în Călărași, în cazul lucrărilor scrise de la bacalaureat.

De principiu, procesul de evaluare digitală a lucrărilor scrise amintite implică scanarea și evaluarea lor în format digital, scrie AvocatNet.ro.

Cei implicați în procesul de evaluare digitală a lucrărilor scrise de la evaluarea națională de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița și de la examenul de bacalaureat din județul Călărași vor fi plătiți suplimentar, și anume:

- cadrele didactice, asistenți în centrul de examen cu atribuții privind scanarea lucrărilor scrise - 150 lei/ zi;
- profesorii evaluatori în format digital din cadrul evaluării naționale - 14 lei/ lucrare corectată;
- profesorii evaluatori în format digital din cadrul examenului național de bacalaureat (2022) - 18 lei/ lucrare corectată.

Pentru evaluarea clasică, potrivit Ordinului ME 3.887/2022, un profesor evaluator la examenul de evaluare națională la clasa a VIII-a primește 11 lei/ lucrare corectată, iar un profesor evaluator la examenul de bacalaureat, 14 lei/ lucrare corectată.

Modalitatea de organizare și desfășurare a evaluării digitalizate a lucrărilor scrise provenind din județele menționate va trebui stabilită prin proceduri elaborate de ME până sâmbătă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
27

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
185

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
525

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...