Proiect educațional cu scopul de a-i face pe adolescenți să comunice mai mult în viața reală

Proiect educațional cu scopul de a-i face pe adolescenți să comunice mai mult în viața reală

Societatea „Artena&Anima” din Dorohoi, prin profesorul de istorie Lucian Robu, a demarat proiectul ”Seen și Block”. Acesta urmărește educarea unui grup de 24 de elevi pe perioada vacanțelor școlare, crearea unui spațiu în orașul Dorohoi, pentru a-i determina pe adolescenți să socializeze mai mult față în față.

Profesorul Lucian Robu este masterand în anul II la Facultatea de Teatru, pe specializarea istoria artei. Organizația la conducerea căreia este are activități secundare în domeniul cultural, activități de interpretare artistică, recreative și distractive, desfășurând astfel de activități încă din 2019, când a luat ființă societatea.

De exemplu, în acest an a fost demarat proiectul „Zâmbet de copil”, în perioada 15 aprilie – 1 iunie, având parteneri Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi, Școala Gimnazială din Mileanca, Școala Gimnazială din Păltiniș și Primăria din Mileanca.

Deoarece activitatea a avut succes în rândul elevilor și părinților, partenerii de proiect au propus o extindere a proiectului, schimbându-se doar titlul, cu „Seen și Block”.

În urma studiului făcut în legătură cu participanții la activitățile organizației, impactul proiectului „Zâmbet de copil” asupra grupului țintă, echipa de proiect și partenerii de proiect au hotărât continuarea acestuia cu un alt titlu, adică „Generația Seen și Block”, pe o perioadă de un an de zile.

Grupul țintă a fost format din 15 adolescenți, elevi din clasele IX – X, profil uman, specializarea științe sociale. Elevii provin din familii monoparentale, doi elevi sunt cu Cerințe Educaționale Speciale. Implicarea lor în buna desfășurare a proiectului a dat ideea de continuare pe timp de un an. Au fost identificați mai mulți elevi având problemele de mai sus, care nu își permit să plece în vacanță în afara localității de domiciliu, cu probleme de socializare.

Grupul țintă are 24 de elevi, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, elevi de clasa a IX-a și a X-a, de la CNGG Dorohoi, profil uman, specializarea științe sociale.

Prima activitate derulată în cadrul proiectului „Seen și Block” a fost selectarea grupului de elevi. Pe lângă aceasta, urmează organizarea unui tabere de 2 zile în municipiul Dorohoi, crearea de obiecte cu însemnele proiectului, participarea grupului la târgul de muzică și ateliere de la Darabani și masa rotundă, performanțele grupului țintă, patru diplome de participant.

Suma solicitată finanțatorului este de 6800 RON. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Tazada, cățelușa vedetă a Poliţiei de Frontieră din Botoşani

astăzi, 09:24
80

Tazada este căţeluşa labrador specializată în depistarea substanţelor interzise, cunoscută ca parteneră de încredere a colegilor din Punctul de Trecere a Frontierei din Rădăuţi P...

Trei incendii într-o singură comună

astăzi, 09:11
100

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat trei incendii, toate pe raza comunei Hudești. Primul eveniment cu foc s-a produs pe un câmp de la marginea localității, în jurul pr&a...

Coacăzul negru, cultura profitabilă pe care a mizat un tânăr botoșănean. „Cu timpul mi-aș dori o mică fabrică de procesare a fructului”

astăzi, 08:58
121

Coacăzul negru este cultura profitabilă pe care a mizat un tânăr botoșănean din comuna Blândești, satul Cherchejeni.Mihai Mărisac cultivă pe o suprafață de 60 de ari trei soi...