Proiect de educație juridică implementat de specialiștii antidrog în două licee din Botoșani

Proiect de educație juridică implementat de specialiștii antidrog în două licee din Botoșani

La începutul acestei săptămâni, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog a implementat o serie de activități interactive de educaţie juridică în domeniul prevenirii și combaterii consumului și traficului de droguri în cadrul Colegiului Economic ,,Octav Onicescu” și Liceul de Arte ,,Ștefan Luchian” din Botoșani.

Cei 76 de elevi prezenți au aflat ce presupune noțiunea de răspundere juridică, distincția între infracțiune și contravenție, dar și cadrul legal în domeniul prevenirii și combaterii consumului și traficului de droguri.

Acțiunile derulate fac parte din proiectul național ,,Acționăm just” și au constat în realizarea de activități de promovare a educaţiei juridice în mediul liceal, prin facilitarea accesului elevilor la cunoştinţe juridice elementare, în special la cele ce țin de domeniul drogurilor.

Prin derularea acestui proiect, specialiştii Agenției Naționale Antidrog îşi propun prevenirea, întârzierea debutului sau încetarea consumului de droguri și/sau reducerea consecințelor negative asociate consumului de droguri, precum și reducerea infracționalității în rândul elevilor de gimnaziu și de liceu, prin participarea la activități de educare în domeniul juridic.

De asemenea, un alt obiectiv important al proiectului îl reprezintă creșterea nivelului de educare, conștientizare și responsabilizare a cadrelor didactice, prin participarea la activități de educare în domeniul juridic privind prevenirirea și combaterea consumului și traficului de droguri, la nivel național.

Activitățile prevenitive din cadrul proiectului ,,Acționăm just” vor continua în județul Botoșani, pe întreaga perioadă a anului școlar 2022-2023 și în celelalte unități de învățământ înscrise în proiect.

(Comunicat de presă) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Depozit mistuit de flăcări în urma unui scurtcircuit (fotogalerie)

Sâmbătă, 25 Martie 2023
350

O clădire folosită de locatarii unui bloc din localitatea Vorona pentru a-și depozita lemne de foc și alte bunuri a fost cuprinsă de flăcări, în această dimineață. Incendiul s-a extins...

Ora Pământului. Diseară se sting luminile în zona centrală a municipiului Botoșani

Sâmbătă, 25 Martie 2023
146

Primăria municipiului Botoșani se alătură uneia din cele mai mari acțiuni voluntare – Ora Pământului!Astăzi, pe 25 martie 2023, timp de o oră, de la 20.30 până la 21.30,...

Șofer drogat lăsat fără permis și cercetat penal

Sâmbătă, 25 Martie 2023
299

La data de 25 martie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul Rutier au oprii pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu, un autoturism condus de un tânăr&nbs...