Programul „Europa, casa noastră", din nou la start!

Programul „Europa, casa noastră", din nou la start!

Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării lansează cea de-a X-a ediţie a programului „Europa, casa noastră". Activităţile din cadrul acestui program sunt structurate în două campanii principale, Competiţia „Euro Quiz" şi Concursul „Lider european".

Acestea au drept scop comunicarea politicilor europene şi a subiectelor de interes pentru copii şi tineri, încurajându-i să devină cetăţeni europeni activi, să se implice în activităţi de voluntariat şi în proiecte europene de schimburi interculturale. „Europa, casa noastră" le prezintă tinerilor Uniunea Europeană dintr-o perspectivă concretă, apropiată vârstei lor.

“„Europa, casa noastră" este gândită ca un exerciţiu pe mai mulţi ani şi urmăreşte derularea de activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, despre istoria şi politicile acesteia, despre evoluţiile din domeniul afacerilor europene. În plus, pe parcursul celor două campanii, în fiecare an se vor organiza vizite în şcoli, în scopul promovării programului”, au explicat reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Botoșani.

Prima campanie, competiţia „Euro Quiz", se adresează elevilor de clasa a VI-a din toate şcolile din România.

Pentru ediţia din acest an, înscrierea echipelor în concurs se face până la data de 4 mai 2020. Competiţia se va desfăşura on-line, în perioada 15-18 mai 2020.

Cea de-a doua campanie, concursul „Lider European", este un concurs de proiecte, se adresează elevilor din clasele IX- XII şi se desfăşoară în perioada septembrie-noiembrie a fiecărui an.

Toate informaţiile legate de cele două campanii ale programului „Europa, casa noastră" sunt disponibile la adresele http://www.euroquiz.ro/ şi http://www.lidereuropean.ro/.

“Tot aici, şcolile se vor putea înscrie on-line, vor putea trimite rapoarte şi fotografii din timpul activităţilor şi se vor informa cu privire la datele la care au loc activităţile din cadrul programului”, au mai adăugat reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
138

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
158

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
242

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...