Profesori de la o școală din județ, la perfecționare în Turcia în domeniul incluziunii și egalității de șanse (Foto)

În perioada 20 - 24 mai 2024,  profesori de la Școala Gimnazială Nr.2 Tudor Vladmirescu -  Albești au participat la prima mobilitate din cadrul proiectului de parteneriat strategic KA210- „Diferiți, dar egali!” – „Different but equals!” – 2023-2-RO01-KA210-SCH-000177472, proiect finanțat în cadrul Programului Erasmus +, Acțiunea Cheie 2 - Parteneriate pentru cooperare pe domeniul Educație școlară.

Proiectul este coordonat de Școala Gimnazială Nr. 2 „Tudor Vladmirescu” Albești

La mobilitatea care a avut loc în Canakkale -Turcia au luat parte 12 profesori din cele 4 școli participante la proiect. (România, Bulgaria, Macedonia de Nord și Turcia)

Scopul proiectului este de a promova incluziunea, egalitatea de șanse și de a elimina discriminarea din mediul școlar, de a preveni abandonul școlar timpuriu și eșecul școlar.  Mobilitatea s-a desfășurat de-a lungul a cinci zile, având loc diverse workshop-uri, activități în concordanță cu tema proiectului: incluziune, diversitate și multiculturalitate, cât și vizite în locuri culturale și istorice (orașul Assos și cetatea Troia).

Cadrele didactice participante și-au dezvoltat noi competențe pentru promovarea incluziunii, egalității de șanse, și-au îmbunătățit competențele lingvistice, au realizat schimburi de cunoștințe și experiențe în predare prin folosirea creativității, au aflat care este sistemul de învățământ din Turcia, Bulgaria și Macedonia de Nord.

Activitatea desfășurată în cadrul proiectului a fost o oportunitate pentru cadrele didactice participante de a se perfecționa personal și profesional, dar și o experiență de neuitat datorită ospitalității și prieteniei cu care au fost primiți și tratați de către partenerii din Canakkale pe toată perioada șederii  în Turcia.

"Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului. Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru conținutul sau modul în care vor fi utilizate informațiile din această comunicare", a precizat prof. Mihaela Chitic, director al Școlii Gimnaziale Nr. 2 „Tudor Vladmirescu” Albești.









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...