Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi cercetați disciplinar

Oricine poate face sesizarea la secretariatul școlii. În decembrie ar trebui să fie deja înființat Registrul de interese în fiecare școală.

Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi cercetați disciplinar, prevede noua lege a Educației, care intră în vigoare din 2 septembrie.

Legea nu specifică o sancțiune clară în acest caz, dar va fi înființată o comisie care să cerceteze acuzațiile.

Oricine poate sesiza posibile fapte de abateri disciplinare, iar sancțiunile încep de la avertisment, se pot cumula și pot duce până la desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Tot în lege se specifică faptul că profesorul „are obligația de diligență să depună eforturi pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, prin activitatea la clasă și prin programele de învățare remedială”, scrie Edupedu.ro.

În termen de 3 luni de la intrarea în vigoare a legii educației, adică din decembrie 2023, se înființează Registrul declarațiilor de interese, prin ordin de ministru, pentru a se pune în aplicare prevederea privind interzicerea meditațiilor la clasă.

În calendarul proiect publicat de Ministerul Educației cu legislația subsecventă pentru noile legi apare faptul că pe 1 noiembrie 2023 ar trebui să fie aprobat un ordin al ministrului educației privind aprobarea modelului Registrului declarațiilor de interese și procedura de declarare a intereselor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Liviu Ciobotariu, după ce a încurcat-o pe Universitatea Craiova în Bănie!

astăzi, 19:37

După ce în etapa precedentă a învins-o pe Rapid, formația antrenată de Liviu Ciobotariu a obținut un nou rezultat pozitiv, având în vedere că Universitatea Craiova ocupă...

Vilă cuprinsă de flăcări la Botoșani, proprietarii au aprins focul cu benzină!

astăzi, 19:12

Un incendiu a izbucnit, duminică după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Baranca, comuna Cristinești. Bunurile aflate la mansarda unei case, dar și acoperișul locuinței, au fost c...

Universitatea Craiova - FC Botoșani 0-0! Remiză surprinzătoare în Bănie!

astăzi, 18:09

Meciul disputat între Universitatea Craiova și FC Botoșani s-a finalizat cu scor 0-0. Cele două echipe s-au întâlnit în cadrul etapei a 13-a pe stadionul „Ion Oblemenc...