Profesori din Botoșani pregătiți pentru metode inovative și ore atractive (Foto)

Profesori din Botoșani pregătiți pentru metode inovative și ore atractive (Foto)

Pentru a construi un mediu prielnic învățării, progresului și incluziunii, profesorii Colegiului Național „A.T. Laurian” au inițiat și derulează în prezent mai multe proiecte europene, unul dintre acestea fiind Proiectul de Acreditare, Mobilități în domeniul Educației Școlare, finanțat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus+. Unul dintre obiectivele acestui proiect constă în participarea cadrelor didactice la cursuri de formare structurate axate pe utilizarea noilor tehnologii și a noilor metode pedagogice care să motiveze creativitatea şi inovarea.

Primul curs, la care au participat două cadre didactice din liceu, s-a desfășurat la Larnaca, în Cipru, la finele lunii februarie, menit să învețe profesori din mai multe țări europene cum să implice elevii în experiențe de învățare în afara clasei.

„Am pus în practică jocuri și activități atipice, care se pot desfăşura în afara sălilor de clasă, foarte necesare pentru sudarea grupului și construirea unei relații de încredere în mediul școlar. Vă dau exemplul activităților de coeziune a clasei în care elevii învață ce este incluziunea, empatizează cu colegii cu nevoi speciale și conștientizează că succesul colectivului depinde de reușita individuală a acestora și de integrarea lor”, a explicat profesor Diana Rusu, unul dintre participanții la Cursul structurat Outdoor education – involve students in outdoor learning experiences, din Larnaca, Cipru.

Teodora Ursulică, participant la același curs, susține că ”profesorii sunt mereu în căutare de noi strategii didactice, ca răspuns la nevoile noilor generații de tineri iar cursul de formare a răspuns căutărilor noastre. E o provocare pentru noi și o bucurie pentru elevi, totodată, să abordăm diciplinele la clasă, geografia în cazul meu, din perspectivă modernă și non-formală”.

Alți patru profesori laurieni se pregătesc de alte două cursuri, dintre care primul, Creativity and interculturality – Harness the power of creativity through intercultural exchange in the classroom, va avea loc în Paphos, tot în Cipru, în luna aprilie, iar al doilea se va desfășura în luna mai la Cannes, în Franţa, unde profesorii vor aborda cinematografia ca metodă de predare și învățare. Scopul acestora este de a implementa la clasă metode inovative de predare-învățare-evaluare și de a lua contact cu noutățile din domeniul didacticii.

Colegiul Național ”A. T. Laurian” se află în al doilea an de Acreditare ERASMUS +, în domeniul Educaţiei şcolare, în care și elevii sunt privilegiați în formarea lor prin două mobilități de grup, în Bulgaria și în Franța, unde 20 dintre ei vor participa la activități menite să le formeze și exerseze competențele sociale și civice, spiritul de antreprenoriat și practicarea valorilor europene. Totodată, un stagiu de observare derulat într-un liceu din Paris, destinat profesorilor și personalului didactic auxiliar implicat în administrarea și managementul colegiului, va oferi celor doi participanți selectați, oportunitatea să schimbe practici de lucru, să se formeze într-o școală europeană, pentru a duce managementul colegiului nostru la un nivel superior, a transmis prof. Ioan Onofrei, directorul Colegiului Național ”A.T.Laurian” Botoșani.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
178

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
367

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
101

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...