Profesori din Botoșani pregătiți pentru metode inovative și ore atractive (Foto)

Profesori din Botoșani pregătiți pentru metode inovative și ore atractive (Foto)

Pentru a construi un mediu prielnic învățării, progresului și incluziunii, profesorii Colegiului Național „A.T. Laurian” au inițiat și derulează în prezent mai multe proiecte europene, unul dintre acestea fiind Proiectul de Acreditare, Mobilități în domeniul Educației Școlare, finanțat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus+. Unul dintre obiectivele acestui proiect constă în participarea cadrelor didactice la cursuri de formare structurate axate pe utilizarea noilor tehnologii și a noilor metode pedagogice care să motiveze creativitatea şi inovarea.

Primul curs, la care au participat două cadre didactice din liceu, s-a desfășurat la Larnaca, în Cipru, la finele lunii februarie, menit să învețe profesori din mai multe țări europene cum să implice elevii în experiențe de învățare în afara clasei.

„Am pus în practică jocuri și activități atipice, care se pot desfăşura în afara sălilor de clasă, foarte necesare pentru sudarea grupului și construirea unei relații de încredere în mediul școlar. Vă dau exemplul activităților de coeziune a clasei în care elevii învață ce este incluziunea, empatizează cu colegii cu nevoi speciale și conștientizează că succesul colectivului depinde de reușita individuală a acestora și de integrarea lor”, a explicat profesor Diana Rusu, unul dintre participanții la Cursul structurat Outdoor education – involve students in outdoor learning experiences, din Larnaca, Cipru.

Teodora Ursulică, participant la același curs, susține că ”profesorii sunt mereu în căutare de noi strategii didactice, ca răspuns la nevoile noilor generații de tineri iar cursul de formare a răspuns căutărilor noastre. E o provocare pentru noi și o bucurie pentru elevi, totodată, să abordăm diciplinele la clasă, geografia în cazul meu, din perspectivă modernă și non-formală”.

Alți patru profesori laurieni se pregătesc de alte două cursuri, dintre care primul, Creativity and interculturality – Harness the power of creativity through intercultural exchange in the classroom, va avea loc în Paphos, tot în Cipru, în luna aprilie, iar al doilea se va desfășura în luna mai la Cannes, în Franţa, unde profesorii vor aborda cinematografia ca metodă de predare și învățare. Scopul acestora este de a implementa la clasă metode inovative de predare-învățare-evaluare și de a lua contact cu noutățile din domeniul didacticii.

Colegiul Național ”A. T. Laurian” se află în al doilea an de Acreditare ERASMUS +, în domeniul Educaţiei şcolare, în care și elevii sunt privilegiați în formarea lor prin două mobilități de grup, în Bulgaria și în Franța, unde 20 dintre ei vor participa la activități menite să le formeze și exerseze competențele sociale și civice, spiritul de antreprenoriat și practicarea valorilor europene. Totodată, un stagiu de observare derulat într-un liceu din Paris, destinat profesorilor și personalului didactic auxiliar implicat în administrarea și managementul colegiului, va oferi celor doi participanți selectați, oportunitatea să schimbe practici de lucru, să se formeze într-o școală europeană, pentru a duce managementul colegiului nostru la un nivel superior, a transmis prof. Ioan Onofrei, directorul Colegiului Național ”A.T.Laurian” Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani convoacă de urgență o conferință prin care vor demiterea organelor de conducere

astăzi, 17:55
22

Având în vedere congresul USR convocat pentru 29 iunie 2024, rezultatele sub așteptări obținute la scrutinul din 9 iunie, faptul că actualele organe de conducere, arbitraj și control ...

Ateliere de lucru după modelul finlandez într-o școală gimnazială din județ (foto)

astăzi, 17:31
38

 Profesorii de la Școala Gimnazială nr.1 Albești, absolvenți ai cursului din cadrul Acreditării Erasmus+ numărul 2020-1-RO01-KA120-SCH-095577 și al cererii de buget numărul 2023-1-RO01-KA...

Manifestări culturale și comemorative, vegheate de forțele de ordine din Botoșani!

astăzi, 15:36
114

În ziua de joi, 13 iunie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va acționa în vederea desfășurării în siguranță a manifestărilor cultural-artistice și comemorative ca...