Profesori aliați pentru educație (fotogalerie)

Profesori aliați pentru educație (fotogalerie)

În contextul actual, este tot mai necesară în societate o muncă de echipă în vederea educării tinerilor. Misiunea școlii depășește de cele mai multe ori demersul pedagogic, având în vedere că mulți părinți sunt prea preocupați de profesie sau de responsabilități sociale pentru a putea urmări evoluția copiilor.

În acest sens, directorii de colegii și licee din județul Botoșani, echipa managerială a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, împreună cu inspectorii școlari pentru management instituțional s-au întrunit la Liceul „Dimitrie Negreanu” din municipiul reședință de județ în cadrul activității de cerc pedagogic cu scopul de a găsi cele mai potrivite modalități de a aduce familiile elevilor și comunitatea locală mai aproape de școală.

Educația nu poate fi înfăptuită decât prin efortul comun Scoală-Familie-Comunitate, efort care trebuie să ia forma unei alianțe de durată. Familia și școala urmăresc același scop educativ în formarea copiilor spre a deveni oameni bine pregătiți pentru societate. Pentru ca acest lucru să se realizeze este necesară unitatea de acțiune, colaborarea dintre mijloacele specifice de influențare.

Avantajele sunt numeroase, începând cu o mai bună cunoaștere reciprocă și depășind stereotipurilor și continuând cu identificarea unor interese comune. La această colaborare se adaugă  și comunitatea  ce poate reprezenta pentru copil cadrul cultural, spiritual și geografic de dezvoltare a acestuia. Astfel, activitatea cercului pedagogic a urmărit modalități de materializare a principiului complementarității serviciilor pe care le pot oferi cele trei entități.

Ecuația acestei colaborări ar putea fi: Sustinere+Implicare=Integrare, totul sub semnul iubirii pentru copilul ce va deveni un om frumos.





(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
123

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
88

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
259

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...