Profesori aliați pentru educație (fotogalerie)

Profesori aliați pentru educație (fotogalerie)

În contextul actual, este tot mai necesară în societate o muncă de echipă în vederea educării tinerilor. Misiunea școlii depășește de cele mai multe ori demersul pedagogic, având în vedere că mulți părinți sunt prea preocupați de profesie sau de responsabilități sociale pentru a putea urmări evoluția copiilor.

În acest sens, directorii de colegii și licee din județul Botoșani, echipa managerială a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, împreună cu inspectorii școlari pentru management instituțional s-au întrunit la Liceul „Dimitrie Negreanu” din municipiul reședință de județ în cadrul activității de cerc pedagogic cu scopul de a găsi cele mai potrivite modalități de a aduce familiile elevilor și comunitatea locală mai aproape de școală.

Educația nu poate fi înfăptuită decât prin efortul comun Scoală-Familie-Comunitate, efort care trebuie să ia forma unei alianțe de durată. Familia și școala urmăresc același scop educativ în formarea copiilor spre a deveni oameni bine pregătiți pentru societate. Pentru ca acest lucru să se realizeze este necesară unitatea de acțiune, colaborarea dintre mijloacele specifice de influențare.

Avantajele sunt numeroase, începând cu o mai bună cunoaștere reciprocă și depășind stereotipurilor și continuând cu identificarea unor interese comune. La această colaborare se adaugă  și comunitatea  ce poate reprezenta pentru copil cadrul cultural, spiritual și geografic de dezvoltare a acestuia. Astfel, activitatea cercului pedagogic a urmărit modalități de materializare a principiului complementarității serviciilor pe care le pot oferi cele trei entități.

Ecuația acestei colaborări ar putea fi: Sustinere+Implicare=Integrare, totul sub semnul iubirii pentru copilul ce va deveni un om frumos.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prima de casare acordată prin Programul „Rabla clasic” va creşte cu 15%

astăzi, 19:02
31

Prima de casare pentru Programul „Rabla clasic” va creşte cu 15% în 2023, a informat, miercuri, ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a precizat că şi bugetul alocat progra...

Activități pregătite la Botoșani de Ziua Mondială a Zonelor Umede

astăzi, 16:19
37

În fiecare an, la 2 februarie, comunitatea internațională sărbătorește Ziua Mondială a Zonelor Umede.Tema aleasă pentru acest an de Secretariatul Ramsar, „Este timpul pentru res...

Familie rămasă fără locuință după un incendiu

astăzi, 16:15
185

O familie formată din trei persoane din localitatea Crasnaleuca, comuna Coțușca, a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu, produs, cel mai probabil, din cauza jarului ...