Probleme grave din cauza ploilor din vară, la mai multe unități școlare din județ!

În cazul unui colegiu din municipiul Botoșani s-au impus restricții, pentru a nu pune în pericol siguranța elevilor. 

Probleme grave din cauza ploilor din vară, la mai multe unități școlare din județ!

Un raport încheiat de către comisiile mixte de control pentru verificarea unităților de învățământ din județul Botoșani, în vederea începerii anului școlar 2018-2019, și prezentat în ședința Colegiului Prefectural de vineri, 31 august, oferă informații cu privire la starea spațiilor de învățământ privind reparațiile curente, precum și lucrările de igienizare și curățenie.

Astfel, din cele 123 de unități de învățământ preuniversitar de stat verificate, 97 se aflau în stadiu avansat cu pregătirile pentru începerea noului an școlar, în timp ce în alte 26 de unități se desfășurau lucrări de reparații, curățenie și amenajare, lucrări ce urmau a fi finalizate până la deschiderea cursurilor.

Conform raportului, există unități în care lucrările de reparații curente, igienizare și curățenie sunt realizate în proporție de 85%. În stare necorespunzătoare au fost identificate mai multe unități de învățământ, printre care: sălile de sport de la Școala Gimnazială "Elena Rareș" și de la Liceul "Alexandru cel Bun", din municipiul Botosani. La Liceul cu Program Sportiv, noua sală de atletism nu este racordată la utilități, iar la Liceul Tehnologic Special s-au produs infiltrații la intrarea principală. De asemenea, într-un corp al Colegiului Național "A.T.Laurian", din cauza precipitațiilor, plafonul s-a degradat și există elemente de tencuială cu risc de desprindere. În acest sens, se recomandă limitarea accesului pe la intrarea principală a clădirii istorice (corpul A), precum și în spațiile de învățământ care pun în pericol siguranța elevilor.

În stare avansată de degradare se află și clădirea Școlii Primare Dacia (structură a Școlii Gimnaziale Dorobanți), recomandându-se demolarea.

Totodată, din cauza lucrărilor de reabilitare/modernizare a unor clădiri cu spații de învățământ, elevii din mai multe unități din comunele Cristești, Roma, Răchiți, Gorbănești, Frumușica, Prăjeni, Bălușeni, Vorona, Tudora, Curtești, M.Eminescu, Leorda și orașele Bucecea și Flămânzi vor învăța în două schimburi, în unitățile care nu sunt în reabilitare. Elevii vor fi trasportați cu microbuzele școlare. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
436

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
146

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
416

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...