Primele reacții ale elevilor botoșăneni după prima probă scrisă a Bacalaureatului! Elev: „Mă pasionează și fac bani mulți” (Foto, Video)

Elevii din anii terminali de liceu au susținut astăzi proba scrisă la limba și literatura română din cadrul examenului național de Bacalaureat.

Primele reacții ale elevilor botoșăneni după prima probă scrisă a Bacalaureatului! Elev: „Mă pasionează și fac bani mulți” (Foto, Video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Pentru această probă s-au înscris un număr de 2591 de candidați din promoția curentă și promoțiile anterioare, lipsind doar 44 de elevi din cei înscriși. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă. 

După ora 11:00 au început să iasă din sălile de examen și primii elevi. La subiectul al treilea, copiii de la profilul real au avut de redactat un eseu de 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unei nuvele studiate, iar cei de la uman au avut caracterizarea personajului dintr-o nuvelă studiată. La subiectul al doilea au avut rolul notațiilor autorului.

Mare parte dintre elevi spun că subiectele au fost accesibile tuturor.

Tema de la textul argumentativ a fost accesibilă, la subiectul al doilea am avut rolul notațiilor autorului, ceea ce mi s-a părut destul de ușor. Am reușit să trec prin toate subiectele. Sper să iau peste 9, dar ce o să vrea Dumnezeu”, a spus un elev.

Același elev spune că își dorește să ia peste 9 în examen și știe deja pe ce drum vrea să meargă.

Da, m-am gândit, vreau la Automatică și Calculatoare la Iași. Mi se pare ceva de viitor și este foarte interesant. Am examen de admitere și sper că voi reuși, dar dacă nu va fi să fie mai am variante: Inginerie Electrică, IT”, a mai spus băiatul.

O elevă care a susținut examenul la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani spune că s-a descurcat foarte bine la această probă și că își dorește să meargă la Facultatea de Psihologie din București.

La subiectul trei am avut Moara cu Noroc. Eu sunt la uman, deci am avut caracterizarea personajului și m-am descurcat foarte bine. La subiectul al doilea am avut didascalii. Sunt sigură că mă voi descurca și în zilele următoare. Cu siguranță mă voi duce la facultate, sper să intru la București la Psihologie. Țintesc sus și cât mai sus”, a declarat eleva.

Aceleași gânduri pozitive le are și un băiat care își dorește să urmeze Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației de la Iași. Motivul ar fi, spune adolescentul, că este pasionat de acest domeniu și face „bani mulți”.

„De la 9 în sus (n.r. la ce note se așteaptă elevul). Sincer, da, mă simt pregătit. Da, m-am gândit ce fac după, merg la Iași la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. Mă pasionează și fac bani mulți”, a spus adolescentul.

Urmează încă două zile cu emoții

Zilele următoare elevii vor susține proba obligatorie a profilului, adică istorie sau matematică și proba la alegere în funcție de profil și specializare.

Afișarea primelor rezultate în centrele de examen și online este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie în centrele de examen și online.







 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Elevii din Botoșani, între fericire și tristețe după a doua probă a Bacalaureatului! (foto)

Marţi, 2 Iulie 2024
1962

În sesiunea din 2024 s-au înscris 2790 de candidați (2555 din seria curentă și 235 din seriile anterioare). Pentru proba la limba și literatura română s-au înscris 2633 de...

Bugetul Consiliului Județean Botoșani a fost rectificat, vizate sunt și mai multe proiecte! (video)

Joi, 27 Iunie 2024
1793

Bugetul propriu al Consiliului Județean a fost rectificat cu suma de 15.000,00 de lei atât pe partea de venituri, cât și pe partea de cheltuieli aferente anului 2024. De asemenea, mod...

(Și) aleșii de la județ și-au luat vacanță: 10 absenți în prima ședință de după alegeri la Botoșani! (foto, video)

Joi, 27 Iunie 2024
856

Consilierii județeni s-au întrunit în ședință ordinară în cursul zilei de joi, 27 iunie, aceasta fiind prima ședință susținută de Consiliul Județean Botoșani după aleger...