Elevii din Botoșani, între fericire și tristețe după a doua probă a Bacalaureatului! (foto)

Astăzi s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului național de Bacalaureat. Elevii au dat examen la istorie sau matematică.

Elevii din Botoșani, între fericire și tristețe după a doua probă a Bacalaureatului! (foto)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

În sesiunea din 2024 s-au înscris 2790 de candidați (2555 din seria curentă și 235 din seriile anterioare). Pentru proba la limba și literatura română s-au înscris 2633 de candidați, pentru proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie, s-au înscris 2677 de candidați, iar pentru proba la alegere în funcție de profil și specializare s-au înscris 2701 persoane.

Elevii care au susținut astăzi proba la istorie au avut la subiectul al III-lea de redactat un eseu despre România posbelică.

Mare parte dintre aceștia au ieșit bucuroși din sala de examen, spunând că subiectul a fost unul accesibil. De asemenea, au fost și elevi care nu s-au așteptat la o astfel de temă și au rămas ușor dezamăgiți.

Joi va avea loc proba la alegere în funcție de specializare și profil.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Pentru redactarea unei lucrări scrise/ rezolvarea subiectelor sunt prevăzute 3 (trei) ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Afișarea primelor rezultate în centrele de examen și online este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie în centrele de examen și online.

Revenim ulterior cu mai multe detalii...




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Emoții pe final de examen al maturității: Joi a avut loc ultima probă a Bacalaureatului la Botoșani! (foto)

astăzi, 13:05
402

Emoțiile aproape au luat sfârșit pentru candidații care au susținut în aceste zile probele scrise în cadrul examenului național de Bacalaureat.Joi a avut loc proba scrisă l...

Primele reacții ale elevilor botoșăneni după prima probă scrisă a Bacalaureatului! Elev: „Mă pasionează și fac bani mulți” (Foto, Video)

Luni, 1 Iulie 2024
4914

Pentru această probă s-au înscris un număr de 2591 de candidați din promoția curentă și promoțiile anterioare, lipsind doar 44 de elevi din cei înscriși. Niciun candidat nu a fost...

Bugetul Consiliului Județean Botoșani a fost rectificat, vizate sunt și mai multe proiecte! (video)

Joi, 27 Iunie 2024
1797

Bugetul propriu al Consiliului Județean a fost rectificat cu suma de 15.000,00 de lei atât pe partea de venituri, cât și pe partea de cheltuieli aferente anului 2024.De asemenea, mod...