Prietenie și incluziune – coeziune în echipă (Foto)

Prietenie și incluziune – coeziune în echipă (Foto)

Toate ființele umane sunt născute libere și egale în drepturi, declarația universală a drepturilor omului 1948.

În perioada decembrie 2023 – martie 2024 s-a desfășurat un proiect inedit de parteneriat între Școala Gimnazială ”Ioan Murariu” Cristinești, județul Botoșani, și Școala Gimnazială ”Constantin Tomescu” – Pleșești, Școala Osoi, județul Suceava.   

Rotary Club Botoșani și Rotary Club Suceava Cetate și-au unit forțele pentru a implementa o serie de acținuni în folosul elevilor acestor școli din mediul rural, în special cei cu o situație socială defavorizată.

Obiectivul principal al proiectului a fost promovarea incluziunii sociale prin dezvoltarea relațiilor de prietenie și consolidarea coeziunii în echipă și comunitate prin implicarea tuturor actorilor educaționali în mediul școlar. Astfel, proiectul a vizat o serie de acțiuni pentru elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială” Ioan Murariu” Cristinești, județul Botoșani, și Școala Gimnazială ”Constantin Tomescu”- Pleșești, Școala Osoi, județul Suceava.              




Dintre acestea putem enumera:

-Ateliere de sensibilizare pentru elevi și cadre didactice:

1.Suntem copii și avem drepturi;

2.Ziua Prieteniei, a Râsului și a Fericirii;

3.Creștem sănătoși într-un mediu sănătos;

-Mentor pentru o zi, ajutor pentru o viață;

-Grupul de sprijin – Noi suntem alături de tine

-Ativitate de Awareness – promovarea incluziunii și a prieteniei;

-Cursuri de formare pentru cadrele didactice

1.Instrumente de lucru utilizate în desfășurarea activității educative a elevilor cu CES;

2.Acordarea primului ajutor în situații neprevăzute;

-Înființarea colțului Pieteniei;

-Ateliere de sensibilizare pentru părinți;

-Cum scriem un PII adaptat la nevoile fiecărui elev cu CES;

-Dotarea bibliotecii școlare cu titluri pe placul copiilor pentru a promova lectura suplimentară;

-Curs de educație financiară pentru elevi;

-Schimb de experiență între cele două școli.

Conceptul cheie al proiectului, PRIETENIA, a transpus în practică teoria unei coeziuni a grupului prin consolidarea relațiilor între elevi, elevi și cadre didactice, între membrii comunității, dar și între cele două școli implicate în proiect.                                                        

Prin crearea acestor relații de prietenie, școlile au capacitatea de a trata aspecte sensibile și pot sprijini proactiv elevii dezavantajați în vederea accesului egal și neîngrădit la educație.

Proiectul s-a încheiat la sfârsitul lunii martie prin două schimburi de experiență și bune practici între cele două școli partenere, menite să consolideze relațiile de prietenie dobândite în procesul de implementare al proiectului. Astfel a fost promovat și dobândit cu succes laitmotivul proiectului, PRIETENIA.

Finanțarea proiectului a fost realizată în cadrul programului ”Educație pentru noua generație”, susținut, implementat și co-finanțat de Rotary District 2241 România și Republica Moldova.                                                                                                                          

Parteneriatul dintre Rotary Club Botoșani și Rotary Club Suceava Cetate presupune un angajament al organizației de a promova și de a susține educația la toate nivelurile ei.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
18

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
32

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...

(P) Ghid complet pentru achiziționarea unui nou aragaz

astăzi, 15:40
56

Cu ce îți petreci cel mai mult timp în bucătărie? Cu gătitul, desigur! Asta înseamnă că ai nevoie de cele mai bune aparate care să-ți ușureze munca și să facă din rețete...