Premii obținute de elevi botoșăneni la Concursul Județean de Desen Tehnic

Premii obținute de elevi botoșăneni la Concursul Județean de Desen Tehnic

Concursul Județean la Desen tehnic este o competiție tehnico-ştiinţifică cu caracter judeţean, care îşi propune să ofere elevilor interesați șansa de a obține performanțe ridicate în studiul disciplinelor tehnice. Acesta este înscris în Calendarul activităţilor educative judeţene Botoşani la poziția 13/2022 și este deja la ediția a IX-a, după o pauză pandemică de 2 ani.

La acest concurs au participat elevi ai claselor a IX-a și a X-a, filiera tehnologică, profil tehnic, care studiază Desenul tehnic. Concursul este adresat atât elevilor de liceu tehnologic, cât și elevilor de la învățământul profesional, unitatea organizatoare fiind Liceul „Dimitrie Negreanu” din Botoșani.

În anul școlar 2021 – 2022 la acest Concurs au participat un număr de 16 elevi de la Liceul „Dimitrie Negreanu” din Botoșani cu 6 elevi, dintre care 3 elevi din clasa a IX-a și 3 elevi din clasa a X-a; Colegiul Tehnic „Gheorghe” Asachi cu 5 elevi, dintre care 2 elevi din clasa a IX-a, și 3 elevi din clasa a X-a; Liceul Tehnologic din Bucecea cu un elev la clasa a X-a și Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Botoșani cu 4 elevi, dintre care 2 elevi din clasa a IX-a și 2 elevi din clasa a X-a.

Fiecare unitate școlară putea fi reprezentată de maxim 6 elevi, câte 3 elevi la clasa a IX-a și 3 elevi la clasa a X-a.

Pentru participarea la concurs nu s-a perceput taxă de înscriere. Liceele tehnologice au transmis cu cel puțin 5 zile înainte de concurs numele elevilor participanți şi cadrele didactice care i-au pregătit.

Elevii au venit la concurs împreună cu un cadru didactic însoţitor. Cheltuielile de transport ale elevilor participanți, au fost suportate de către unităţile şcolare din care au provenit  aceștia.

Probele de concurs

Concursul a constat dintr-o probă practică cu durata de maxim 2 ore, timpul acordat realizării probei practice fiind în funcție de complexitatea subiectelor.

Supravegherea elevilor a fost efectuată de cadre didactice de altă specialitate.

Probele practice de concurs:

Clasa a IX-a

1. Reprezentarea unei piese în triplă proiecție ortogonală (dându-se piesa reprezentată axonometric).

2. Determinarea celei de-a treia proiecţii când se dau primele două.

Clasa a X-a

1. Executarea desenului de execuţie (la scară) după o piesă model, sau o piesă reprezentată axonometric.

Elaborarea subiectelor şi evaluarea lucrărilor

Elaborarea subiectelor şi evaluarea lucrărilor a fost realizată de cadre didactice care nu provin de la liceele tehnologice participante şi/sau ingineri de la agenți economici.

Concursul constă doar într-o probă practică şi nu sunt admise contestații.

Premii

La fiecare nivel de studiu (clasa a IX-a şi clasa a X-a) au fost acordate 3 premii şi 3 menţiuni, după cum urmează: 1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III, 3 menţiuni.

Premianții au primit diplome de participare, diplome pentru premii și mențiuni din partea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani și din sponsorizări, ocupanții premiilor I, II și III au primit câte o medalie, o trusă de desen tehnic și un creion mecanic.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
280

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
479

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
144

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...