Politistii iau urma angajatilor ISJ care au scos din institutie acte referitoare la Ada Macovei!

Politistii iau urma angajatilor ISJ care au scos din institutie acte referitoare la Ada Macovei!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani, a precizat joi ca va sesiza Politia in legatura cu faptul ca mai multe acte cu caracter confidential ar fi fost scoase din institutie in mod fraudulos, acte care s-au constituit ulterior intr-un dosar prezentat public de senatorul Liviu Campanu ca fiind incriminatoriu pentru Ada Macovei, ocazie cu care parlamentarul a acuzat-o pe sefa Educatiei botosanene ca ocupa ilegal functia de inspector general.  

"Ne-am consultat si in cadrul ISJ si la nivelul Ministerului Educatiei si suntem pe punctul de a depune astazi o sesizare la Politie pentru a se afla de unde au plecat aceste documente din cadrul institutiei, cine a avut acces la ele si care este scopul pentru care acte cu caracter confidential, cu caracter personal, au fost facute publice. Nu am nimic de ascuns, daca s-ar fi cerut de catre oricare institutie dosare privitoare la transferul meu sau la gradatia de merit, fiind angajata in sistemul public, cu siguranta le-as fi facut publice, cu atat mai mult cu cat nu as fi dat nicio clipa curs unei posibile rautati din partea adversarilor politici sau de alta natura pe care ii am. Exista institutii abilitate sa cerceteze grupul de persoane care avea acces la aceste acte, mai ales ca este un grup restrans", a precizat joi Ada Macovei.

De altfel, imediat dupa acuzatiile lui Liviu Campanu, intrebata daca stie cine anume a furnizat actele din dosarul prezentat de senatorul de Botosani, Ada Macovei a spus ca stie despre cine este vorba, insa nu detine deocamdata probele necesare pentru a dovedi public vinovatia respectivei persoane.

"Nu pot sa spun cine cred ca i-ar fi pus la dispozitie aceste acte domnului Campanu, pentru ca nu am lucrat niciodata pe sistemul acesta de calomnie si de supozitie, cu siguranta cand voi avea un raspuns va voi comunica. Stiu cine este persoana, numai ca nu pot face public numele, pana cand nu am dovezi, dar dovezile probabil ca sunt greu de procurat", decalara pentru reporterul Stiri Botosani Ada Macovei.

Liviu Campanu o acuza pe Ada Macovei ca s-a transferat la Scoala nr.11 Botosani de la o Scoala Particulara din Suceava unde avea calitatea de profesor titular, insa in momentul transferului acea scoala nu era acredidata de Ministerul Educatiei, iar acreditarea a fost facuta pentru anul 2010-2011.

"Iar legat de gradatiile de merit, doamna Macovei centreaza si tot ea da cu capul, majoritatea adeverintelor de la dosar sunt eliberate in baza unei cereri facute de doamna Macovei si eliberate de doamna inspector general Macovei", a declarat senatorul Liviu Campanu.

"Referitor la transferul meu de la Suceava, este vorba de ordinul de acreditare a Liceului Particular nr.1 Suceava emis in 18 decembrie 2009, iar transferul este in luna mai 2010, cand unitatea este acreditata. Anul trecut cand am facut schimb de posturi prin consimtamant scris  cu fosta mea profesoara, Paulina Morosanu, la Scoala nr.11, in sedinta publica, in CA am depistat ca este o eroare, ca metodologia prevedea unitati acreditate, nu doar autorizate, si am rugat colegii sa fie de acord cu invalidarea transferului meu, lucru care s-a si intamplat", a raspuns pe 13 septembrie Ada Macovei.

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
119

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
78

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
76

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...