Poliţiştii botoşăneni alături de elevi în ,,Săptămâna Altfel”! (Foto)

Polițiștii au primit un feedback pozitiv din partea elevilor și profesorilor participanți la activitățile preventive

În contextul activităților derulate cu ocazia Săptămânii Altfel, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost invitații  elevilor și profesorilor  din cadrul Liceului Teoretic Anastasie Başotă Pomîrla.

Siguranţa pe Internet a fost subiectul dezbătut de polițiști cu elevii claselor gimnaziale şi liceale din cadrul unității  de învățământ.

Recomandările generale s-au referit la  protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

Răspunderea penală a reprezentat o altă temă de discuție, fiind oferite date şi exemple concrete de situații în care minorii pot răspunde penal și care sunt consecințele unor astfel de fapte pentru aceștia.

Polițiștii au primit un feedback pozitiv din partea elevilor și profesorilor participanți la activitățile preventive , informațiile prezentate fiind apreciate ca foarte utile în contextul actual. Activitățile de acest tip vor continua și pe viitor.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dan Șlincu: „PSD la guvernare este garanția creșterii veniturilor pentru toate categoriile de populație”

astăzi, 08:13

„PSD la guvernare este garanția creșterii veniturilor pentru cei care muncesc sau au muncit o viață. Emiterea Hotărârii de Guvern prin care se aprobă creșterea salariului minim la 4...

Propunerea care ar schimba sistemul medical de stat: Angajări pe perioadă determinată, evaluări ca la privat!

astăzi, 07:58

Prof.univ.dr Diana Păun propune ca sistemul angajărilor la stat să fie schimbat. Aceasta a făcut referire cu precădere la modul în care sunt angajaţi medicii în spitalele de stat din...

Povestea misterioaselor catacombe de sub orașul Botoșani!

astăzi, 07:29

Orice botoșănean trecut de 50 de ani a auzit cu siguranță de legenda catacombelor de sub oraș. Unii se laudă că le-au și văzut sau ajuns măcar într-o anumită zonă a acestora. De a...