Peste 80% din elevi acuză dureri de cap din cauza suprasolicitării!

Obosiți, stresați și în permanență ocupați. Așa au ajuns cei mai mulți elevi din România, imediat ce au pășit în clasa zero. Acolo încep temele și presiunea de a fi printre cei mai buni.

După școală, părinții îi duc la diverse activități, iar pentru copilărie le rămâne prea puțin timp. Rezultatul: o generație de copii pentru care școala devine o corvoadă și o mare durere de cap. La propriu! Specialiștii în educație și medicii trag semnale de alarmă privind efectele pe termen lung.

Teme multe și diverse activități extrașcolare. Un program încărcat și atent planificat pe zile, ore și chiar minute. Nu e de mirare că, seara, elevii ajung acasă stresați, fără chef de nimic și cu mari dureri de cap.

Specialiștii în educație spun că toată această presiune la care sunt supuși copiii are mai multe cauze.

"O școală prietenoasă e o școală care își asumă învățarea în timpul orelor. Acum, sigur că vorbim de o angoasă și o anxietate a părinților, care aleg aceste activități extrașcolare din teama de a nu face tot ce e nevoie pentru copiii lor. Dar e și din cauza unei presiuni sociale uriașe", a explicat Daniela Vișoianu, președintele Coaliției pentru Educație.

Multe din aceste lucruri nu par a fi înțelese nici de profesori și nici de părinți.

Elevii de la școala gimnazială Nr.1 din comuna Blândești, de exemplu, după cum ne-a spus un părinte, încă din prima săptămână de la începerea cursurilor sunt obligați chiar de directorul uității școlare să cumpere culegeri auxiliare. Părintele spune că elevii sunt amenințați cu corigențe, în timp ce cei care nu au posibilitatea de a aduce banii, sunt umiliți. Să spunem că reprezentanții unității școlare se apără și neagă, pe bună dreptate, aceste lucruri? Și cine pierde din acest conflict? Este evident. Elevul!

Vorbim de această dată de un război general în România în ultimii 30 de ani, între părinți și profesori, și care nu face bine nimănui. Iar dacă mai adăugăm că, de nenumărate ori, cel puțin profesorii acestei școli din Blândești, au pus bani din propriile buzunare pentru a cumpăra manuale auxiliare doar pentru că familiile copiilor nevoiași nu aveau de unde, iar acesta este un fapt, subiectul capătă o altă conotație...

Rezultatul? Același: bullying social, în care toată lumea se luptă încrâncenată cu toată lumea în văzul lumii, și care are ca rezultat o generație de copii pentru care școala devine o corvoadă și o mare durere de cap! 

Și medicii avertizează asupra efectelor suprasolicitării organismului copiilor. Aceasta poate duce la depresie și izolare.

Studiile arată că durerea de cap este cel mai întâlnit simptom în rândul copiilor suprasolicitați. 8 din 10 părinți spun că au trecut cu cei mici prin astfel de episoade cel puțin o dată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transportator de lemne sucevean, amendat la Botoșani și cu marfa confiscată de polițiști!

Tuesday, 26 November 2024

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Păltiniș, o autoutilitară condusă de un bărbat de 68 de ani, din județul Suceava, care t...

Marius Budăi: „Echipa de candidați la alegerile parlamentare de la PSD Botoșani susține realizarea Drumului Expres Botoșani-Suceava”

Tuesday, 26 November 2024

„Realizarea Drumului Expres Botoșani-Suceava face parte din programul nostru local de guvernare, care va lega municipiul Botoșani de aeroportul de la Salcea, distanță care se va parcurge &ic...

Preotul Ioan Manoliu a fost depus astăzi la biserica „Sf. Gheorghe” din Drăgușeni!

Tuesday, 26 November 2024

Preotul Ioan Manoliu de la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Drăgușeni, care a trecut la cele veșnice la începutul acestei săptămâni, a fost depus la biserica în...