Peste 50 de copii reuniți în tabără la Agafton au învățat de la pompieri cum să prevină incendiile! (foto)

Pompierii botoșăneni au fost și astăzi în mijlocul copiilor, oferindu-le acestora o experiență educativă și de neuitat.

De această dată, salvatorii au răspuns invitației Direcției Județene pentru Sport și Tineret, participând la Tabăra Militară de Airsoft din Agafton. Evenimentul a reunit peste 50 de copii, tineri și instructori din toată țara, oferindu-le ocazia de a forma abilități esențiale pentru siguranța lor.

Pompierii le-au explicat acestora cum să evite situațiile critice și cum să reacționeze corect în diverse scenarii de urgență. Prin demonstrații practice, aceștia au învățat cum să acorde primul ajutor medical, au fost instruiți și sfătuiți cum să reacționeze în caz de incendiu.

Un alt punct important al instruirii a fost recunoașterea și gestionarea pericolelor legate de descoperirea munițiilor neexplodate. Pompierii le-au explicat participanților riscurile asociate acestor obiecte și importanța solicitării de ajutor prin apel 112.

Pe lângă aspectul educativ, activitățile desfășurate au avut și un caracter interactiv și distractiv. Copiii au avut ocazia să interacționeze cu echipamentele de intervenție ale pompierilor, dar și să învețe despre funcționarea acestora.

Componenta preventivă este tratată de salvatori cu o atenție deosebită și asta pentru că ea poate contribui la formarea unui comportament responsabil în rândul copiilor și a tinerilor.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...