Patru profesori de la Colegiul Economic din Botoșani au participat la un curs de formare în Grecia! (foto)

Tema cursului a vizat Utilizarea instrumentelor TIC pentru incluziunea elevilor – ICT for Students Inclusion.

În perioada 22-26 iulie 2024, 4 cadre didactice de la Colegiul Economic ,,Octav Onicescu’’ Botoșani au participat la un curs de formare, în cadrul cadrul proiectului: 2023 – 1 – R001- KA121- SCH- 000124836, domeniul Educație școlară, alături de profesori din Germania și Bulgaria.

Activitatea s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile, profesorii participând la o serie de prezentări și ateliere de lucru care au explorat teme esențiale activității didactice.

Dintre acestea enumerăm: competențe necesare profesorilor și elevilor în secolul 21, metode și strategii pentru dezvoltarea gândirii critice a elevilor,  beneficiile jocurilor didactice în educație (motivație sporită, promovarea interacțiunii sociale, învățarea personalizată, încurajarea gândirii critice, rezultate îmbunătățite ale învățării, creșterea implicării și participării), metode de învățare pentru disciplinele STEM și STEAM.

În cadrul atelierelor de lucru, participanții au exersat diverse instrumente TIC care adaugă eficiență și un grad mai mare de atractivitate orelor de curs. S-au familiarizat astfel cu aplicații și platforme, cum ar fi: Comica, Wordart, Coggle, Wordwall, Videogen, Photomath, Ocean Quest , Jeopardylabs, Flipped Classroom.

S-a subliniat în mod deosebit importanța învățării pe tot parcursul vieții și adaptării permanente a metodelor didactice la nevoile educaționale ale elevilor pentru a-i face competitivi pe piața muncii în acest context social și economic.

Mobilitatea a reprezentat, de asemenea, și o valoroasă experiență culturală și interculturală, prin vizitarea unor repere emblematice ale culturii și civilizației grecești.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț de la AJPIS Botoșani: Persoanele cu nevoi speciale vor lua banii începând de mâine!

astăzi, 18:40

Suma totală platită este  de 10.764.955  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav - Bugetul personal c...

Concert de deschidere a Stagiunii 2024-2025 a Filarmonicii botoșănene, la Casa Memorială „George Enescu” din Liveni!

astăzi, 18:00

În programul concertului figurează: - Rapsodia Română nr. 2 în Re major Op. 11 de George Enescu - Concertul pentru clarinet și orchestră nr. 1 de Karl Maria von Weber - ...

Sepsi - FC Botoșani mâine, de la ora 18:00

astăzi, 17:32

Sepsi primește mâine vizita celor de la FC Botoșani în etapa cu numărul 9 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Sepsi! Înaintea partidei de mâine sea...