Patru cadre didactice ale Liceului „Demostene Botez” au urmat un curs de incluziune socială prin Erasmus+ (fotogalerie)

Patru cadre didactice ale Liceului „Demostene Botez” au urmat un curs de incluziune socială prin Erasmus+ (fotogalerie)

În perioada 23-27 mai a.c., a avut loc cea de-a doua mobilitate Erasmus+ din cadrul proiectului cu nr. de ref. 2021-1-RO01-KA121-SCH-000007956 la Lisabona, în Portugalia unde au participat 4 cadre didactice (Duduc Anca, Ionescu Ana-Claudia, Gania Cătălina și Culidiuc Irina- Mihaela) de la Liceul “Demostene Botez” Trușești la cursul de formare “FACING DIVERSITY: INCLUSIVE EDUCATION STRATEGIES FOR STUDENTS WITH FEWER OPPORTUNITIES”.

Scopul cursului a avut în vedere dezvoltarea de competențe și comportamente necesare pentru  acceptarea, sprijinirea și promovarea diferențelor în societate precum și îmbogățirea cunoștințelor despre accesul elevilor cu oportunități reduse la educație.

În urma participării la acest curs cadrele didactice și-au însușit metode și tehnici prin care să poată rezolva probleme legate de incluziune în clasele multiculturale, să găsească soluții în vederea evitării excluziunii tinerilor defavorizați și să crească motivația și interesul în rândul elevilor prin tehnici si activități non-formale și instrumente de negociere și mediere în lupta împotriva excluderii elevilor cu oportunități reduse.

Prima zi a debutat cu cunoașterea participanților și schimburile interculturale prin intermediul metodelor non-formale: Carousel Method, Mission Impossible: Cuștural Challenges, Intrecultural Iceberg. In zilele următoare activitățile cursului au vizat însușirea de strategii de conștientizare a incluziunii sociale, cât și strategii de educație incluzivă pentru elevii cu oportunități reduse, având posibilitatea de a-și exersa abilitățile de mediator de conflicte prin jocuri și metode non-formale.

(Comunicat de presă)










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
717

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
238

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
193

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...